Meteoroloji duyurdu! Hafta başından itibaren sıcaklıklar değişecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji duyurdu! Hafta başından itibaren sıcaklıklar değişecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre hafta başından itibaren yurdun batı ve iç kesimleri başta olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi ve yurdun doğu kesimlerinde ise kar yağması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporu bilgilerine göre hafta başından itibaren yurdun batı ve iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının yükselmesi yurdun doğu kesimlerinde ise kar yağması bekleniyor. Yurdun bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarının yeniden mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Ancak yurdun doğusunda ise yeniden kar yağışı hakim olacak. Kar yağışının özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde etkili olması bekleniyor. 

Yurdun batı ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

 

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu İç Anadolu Doğu Anadolu kar yağışı Doğu Karadeniz hava durumu