Meteoroloji il il uyardı! Kar yağışı ve sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış
Meteoroloji il il uyardı! Kar yağışı ve sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre yurdun birçok bölgesinde etkili sağanak ve kar yağışı hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden açıklanan son hava durumu tahmin raporuna göre yurdun birçok kesiminde sağanak ve kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji sağanak yağış ve kar yağışı beklenen il il saydı ve uyardı.

Güncel hava durumu tahmin raporuna göre, Marmara Bölgesi, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde cuma ve cumartesi günleri sağanak yağışın etkisi altına girecek. Sivas, Malatya, Kars ve Ardahan'ın belli bölgelerinde de kar yağışı ve karla karışık yağmur etkisini gösterecek. 

Yurdun 11 ilinde sağanak yağış beklenirken Sivas'tan Malatya'ya doğru uzanan bölgelerde ve Kars ile Ardahan'ın bazı bölgelerinde kar ve karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. 

Geçtiğimiz hafta sonu mevsim normallerine yükselen hava sıcaklıklarının da bu hafta sonu itibarıyla yeniden mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yurdun birçok yerinde sağanak ve kar yağışı etkili olmaya başlayacak. 

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un Anadolu Yakası, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi, Antalya'nın iç kesimleri, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi ile Konya ve Karaman çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. 

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde ise sabah saatlerinden itibaren yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor. Sürücülerin görüş mesafesinin kısalmasından dolayı dikkatli olması ve hava durumu tahmin raporlarını anlık takip etmesi gerekiyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu Doğu Anadolu illeri Doğu Anadolu hava durumu İstanbul hava durumu istanbul kar yağışı İstanbul sağanak yağış