Meteoroloji duyurdu! Bir tarafta sıcak hava bir tarafta kar yağışı

Marmara Bölgesi hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji duyurdu! Bir tarafta sıcak hava bir tarafta kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporlarına göre, Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar bugünden itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Doğu Anadolu Bölgesinde ise karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve zamanla çok bulutlu olacağı bölge genelinde, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar, gece ile sabah saatlerinde ise yer yer buzlanma ve don olayı öngörülüyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgar batıdan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bölge genelinde kar örtüsünün bulunduğu dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesine karşı vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bölgede gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 15, Ardahan'da 14, Erzurum ve Kars'ta 10, Erzincan'da 8, Iğdır ve Tunceli'de 2 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Tunceli'de 7, Erzincan'da 2, Erzurum ve Iğdır'da 1, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Kars ve Ardahan'da 3 derece olması bekleniyor.

Yurdun doğu kısmında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Batı kısmında ise hava sıcaklıkları 4 ile 10 derece arasında mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bugün (4 Ocak Salı) itibarıyla Marmara Bölgesi illerinde hava sıcaklıklarının en düşük 17 en yüksek 21 derece olması bekleniyor. 

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Genel Müdürlüğü haberleri Meteoroloji son dakika haberleri hava durumu meteoroloji haberleri kar yağışı kar ne zaman yağacak