Meteoroloji'den İstanbul için bir uyarı daha

İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den İstanbul için bir uyarı daha

İstanbul'da şiddetli rüzgarın etkisi devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için yeni bir açıklama yaparak sarı renk kodlu uyarı geçti. 

Kuvvetli rüzgar dün geceden bu yana İstanbul'da etkili olurken, kentte birçok noktada çatı uçması gibi olumsuzluklar yaşandı. AFAD açıklamasında, "İstanbul'da şu ana kadar 18 ilçeden toplam 193 çatı uçması, 13 ağaç devrilmesi, 191 araç hasarı, bir halk ekmek büfesi hasarı bildirilmiş, 3 kişi ise yaralanmıştır" denildi.

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI: SARI ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için bir uyarı daha yaptı. Sarı renk kodlu uyarıda, şiddetli rüzgarın bugün ve yarın da etkili olacağı belirtildi. 

Kuvvetli rüzgara ilişkin yapılan uyarıda, "Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Kuzey Ege ve Marmara Bölgelerinde yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar kuvvetli yer yer fırtına (40-70 Km/saat), İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu gece saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli zaman zaman hamleli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baza gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul İstanbul hava durumu istanbul lodos