Meteoroloji art arda uyardı! Termometreler 43 dereceyi gösterdi, 'güneş çarpması' uyarısı yapıldı..

Adana 01 Adana Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji art arda uyardı! Termometreler 43 dereceyi gösterdi, 'güneş çarpması' uyarısı yapıldı..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) paylaştığı güncel hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da termometreler 43 dereceyi gösterirken birçok ile 'güneş çarpması' uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) alınan güncel bilgilere göre, yurt genlinde hava sıcaklıkları 4 ila 12 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji, yurt genelinde 'aşırı sıcaklık' ve 'güneş çarpması' uyarısı yaptı. Uzmanlar, özellikle yaşlı, hasta ve çocukları gündüz saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını öneriyor. 

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da termometreler 43 dereceyi gösterdi. Tarlada çalışan işçiler sıcaktan bunalırken kent merkezide adeta boşalarak hayalet şehre döndü.

Meteorolojinin aşırı sıcaklık uyarısının ardından Adana’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, en yüksek sıcaklık, 12.00 ile 15.00 saatleri arasında 37 derece ölçüldü. Güneş altındaki termometreler ise 43 dereceyi gösterdi.

Kentin en işlek caddelerinden olan Atatürk Caddesi’nde ve Atatürk Parkı’nda çok az sayıda insan dışarıda görüldü.

Dışarıya çıkan çok az sayıda vatandaş ise ağaçlarının gölgelerinde güneşten korundu.
Tarlada güneşin altında akşama kadar çalışmak zorunda olan tarım işçileri de sıcaktan adeta bunaldı.
Tarım işçisi Muhammed Taha, “Çok sıcak yanıyoruz. Kola içerek serinliyoruz” dedi.
Tarım işçisi Ahmet El Habib ise ekmek parası için çalışmak zorunda olduğunu söyleyerek, “Akşama kadar güneşin altında çalışıyoruz. Çok sıcak ama mecburuz” diye konuştu.

METEOROLOJİ'NDEN 'GÜNEŞ ÇARPMASI' UYARISI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, güneş çarpmasına karşı uyardı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Hava Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin yaptığı açıklamada, “Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta başına kadar bölgemiz genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Mardin'de 35 ile 38 dereceler civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Oluşması muhtemel riskler güneş çarpmasıdır” denildi.

BİLECİK VE ESKİŞEHİR'DE 'AŞIRI SICAKLIK' UYARISI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bilecik'te hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredeceği söylendi.

Meteoroloji Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 26-31 Mayıs tarihileri arasında Bilecik, Eskişehir, Bursa ve Kütahya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta başına kadar etkisini sürdürmesi beklendiği söylendi. İl merkezlerimizde beklenen günlük en yüksek hava sıcaklıklarının Bilecik’te 28 ile 30 derece, Eskişehir 27 ile 28 derece, Bursa 30 ile 31 derece, Kütahya ise 27 ile 29 dereceye olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Meteoroloji Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlar güneş çarpmasına karşı uyardı.

Adana termometreler 43 dereceyi gösterdi

 

 

 

Kaynak: İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri son dakika meteoroloji haberleri Adana hava durumu Güneş çarpması