Meteoroloji açıkladı! Marmara'da kuvvetli yağışlar ne zaman bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi hava durumu
Meteoroloji açıkladı! Marmara'da kuvvetli yağışlar ne zaman bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel tahmin raporuna göre yurt genelinde düşen hava sıcaklıkları önümüzdeki çarşamba günü yükselmeye başlayacak. Başta İstanbul, Kırklareli ve Edirne'de yağışlar bu gece etkisini kaybederken Kocaeli de yağışın 3 gün sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre yurt genelinde birçok ilde etkisini gösteren şiddetli yağışlar, bir süre daha devam edecek. Ülke genelinde çok bulutlu ve yağışlı havanın sürmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor. 

MARMARA'NIN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİSİ

Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ve Batı Karadeniz ile Isparta ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİNDE SAĞANAK VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

EDİRNE 0°C, 9°C

Çok bulutlu ve düşük yağış alması bekleniyor.

İSTANBUL 4°C, 10°C

Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 

KIRKLARELİ 0°C, 7°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 

KOCAELİ 3°C, 8°C

Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların önümüzdeki 3 gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

TEKİRDAĞ 3°C, 8°C

Yağışın kuvvetli bir şekilde bu akşam geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor. Sıcaklıkların yarından itibaren yükselmeye başlaması ve sağanak yağışların kenti terk etmesi bekleniyor. 

 

 

 

Kaynak: Diğer

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi kuvvetli yağış Marmara Bölgesi hava durumu