Meclis'te 28. Dönem başladı

TBMM Gündem haberleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin ediyor. Cumartesi günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni dönem için hazırlıklar tamamlandı. 28. Dönem milletvekilleri, Genel Kurul'da yemin edecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 28'inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MECLİS'TEYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'in açılışına katıldı.

Resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı, yemin töreninin bir bölümünü kendisine ayrılan locadan takip ettikten sonra Meclis'ten ayrıldı.

Meclis'te 28. Dönem başladı - Resim : 1

BAHÇELİ'DEN AÇILIŞ KONUŞMASI

Bahçeli TBMM'nin açılış konuşmasında "Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli Milletvekilleri, 28. Dönem TBMM'nin ilk gündem maddesi olan ant içme törenine geçmeden evvel, geçici başkan sıfatıyla hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Egemenliğin yegane sahibi büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü, TBMM'nin de 103'üncü yılının heyecanını yaşıyoruz. Meclis'te görev alacak Milletvekili arkadaşlarım tarihi bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdadır." dedi.

Meclis'te 28. Dönem başladı - Resim : 2

ALFABE SIRASINA GÖRE YEMİN EDİLECEK

Her milletvekili Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okuyacak. Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin edecek. Böylece milletvekilleri resmen göreve başlayacak. Herhangi bir sebepten ilk birleşime katılamayan milletvekilleri, sonra yemin edebilecek.

Meclis'te 28. Dönem başladı - Resim : 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CUMARTESİ YEMİN EDECEK

Cuma günü 14.00'te başlayan yemin töreninin gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Cumartesi günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin edecek. Kabinesini açıklamasının ardından da bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul'a giderek yemin edecek.

Cuma günü Milletvekillerinin yemin töreni ile Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak.

Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.

 

Kaynak: Haber Global TV

TBMM Gündem haberleri Meclis