Meclis Başkanı Şentop'tan HDP'nin kapatılması davası ve Gergerlioğlu açıklaması

HDP AYM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'nin kapatılmasına ilişkin AYM'ye açılan dava ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çanakkale'de 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına yönelik incelemeleri sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şentop, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru hakkında, "Anayasamızda parti kapatma var, bir ilk değil. Siyasi partilerin kapatılması gerektiren sebeplerle ilgili siyasi partilerin ihlallerde bulunmaması gerekir" dedi.

Şentop, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşmesiyle ilgili soruya ise, "Daha önce bu şekilde benzer bir olay yaşandı. 3 milletvekilinin vekillikleri sona ermişti. Birisi sayın Berberoğlu'ydu. Gergerlioğlu ile ilgili süreç ilk defa çıkan bir süreç değil. Kesin hüküm kesin hükümdür. Anayasa'da çok açık bir şekilde kesin hükmün Genel Kurula bildirilmesiyle milletvekilliğinin düşeceği yazıyor. Yanlışlık varsa, süreçler de mevzuatımızda var" yanıtını verdi. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber