CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan flaş HDP açıklaması

CHP HDP AYM Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan flaş HDP açıklaması

HDP'nin kapatılması için AYM'ye iddianame sunulmasıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız, eğer demokrasiyi savunuyorsak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı’nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirip, acaba nasıl iktidarda kalırımın yollarını arayanlar bu ülkenin demokrasisine katkı sağlayamazlar. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi, ekonomik, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi partiler yaşar, alamayanlar tarihin çöp sepetine atılırlar.

Dolayısıyla biz siyasi partilerin kapatılması ve sonlandırılması gibi bir süreci kapatmak zorundayız. Bizim partimiz de kapatıldı. Bizim eskiden cumhuriyetin kurulduğu yıllarda tüm illerde binalarımız vardı. Hepsine el konuldu. Ama biz demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik. Demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, özgürlüğü savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, insana saygı duymak demektir."

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mart ayının başında HDP ile ilgili inceleme başlatmıştı. Başsavcılık bu kapsamda Ankara Başsavcılığına bir yazı göndererek, aralarında HDP'li üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 108 sanıklı Kobani İddianamesi ile HDP'liler hakkında düzenlenen fezlekelerin birer örneğinin gönderilmesini istemişti.

Başsavcılık tarafından yapılacak inceleme sonucu HDP’nin ‘terör eylemlerinin odağı' olduğu tespitiyle iddianame hazırlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne hazırlanan iddianameyi sundu. İddianamede, “HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları” belirtildi.

son dakika son dakika haber CHP Kemal Kılıçdaroğlu HDP açıklaması