Atatürk fotoğrafıyla yaptığı hareket infial yaratmıştı! Gözaltına alındı

Gündem haberleri İstanbul Valiliği
Atatürk fotoğrafıyla yaptığı hareket infial yaratmıştı! Gözaltına alındı

Türkiye'de bir lisede çekildiği iddia edilen görüntülerde, bir öğrenci elindeki ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e ait fotoğrafla uygunsuz hareketlerde bulundu. Görüntüler infial yarattı. İstanbul Valiliği şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Bir lisede kayda alındığı iddia edilen görüntülerde, bir öğrenci elindeki Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketler sergiledi. Gencin o anlarına tepki yağdı.

ATATÜRK FOTOĞRAFIYLA UYGUNSUZ HAREKETLER YAPTI

Türkiye'de bir lisede çekildiği öne sürülen görüntüler infial yarattı. Görüntülerde bir lise öğrencisinin elindeki ulu önder Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerde bulunduğu görüldü.

VALİLİK:ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada "20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır. Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır." denildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya'nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın koordinesinde, İstihbarat Başkanlığımızın desteğiyle; Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı belirlenmiştir. Şahsın, Atatürk’e hakarette bulunmak suçundan gözaltına alınan A.E.S'ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımları da tespit edilmiştir. Şahsın kimliği tespit edilmiş gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt'te yaşadığı belirlenmiştir. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir." denildi.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Valiliği Atatürk Gündem haberleri