Son dakika Konya'da bir imamın sağlık çalışanlarına yönelik sözlerini içeren görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı

Konya

Diyanet'ten yapılan açıklama göre, Konya'da bir imamın sağlık çalışanlarına yönelik sözlerini içeren görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Konya'da bir imamın sağlık çalışanlarıyla ilgili söylediği yakışıksız sözler içeren görüntüler hakkında soruşturma başlatıldı. Bir müfettişimiz Konya'ya gönderildi."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Konya'da Cuma hutbesinde doktorların iş bırakmasına tepki göstererek "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" diyen imam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir" denildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Cuma hutbesinde doktorların iş bırakmasına tepki göstererek "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" diyen imam Ahmet Gür hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Konya’da cami imamı, hutbede doktorları hedef aldı: 'Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin' haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet İşleri Başkanlığı sağlık çalışanları