Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs gündemiyle bugün Beştepe'de toplandı. Toplantıda, 1 Haziran sonrasında Türkiye'nin hangi tedbirlerle yola devam edeceği belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.Öncelikli gündemi koronavirüsle mücadele olan kritik toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

Toplantının ardından 1 Haziran itibarıyla uygulanması planlanan kademeli normalleşme planını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Süper Lig'i önümüzdeki sezon taraftarlarımızla gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz

Ülkemizi ve milletimizi sahte gündemlerin kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik etmeyeceğiz

Birileri sembol olarak görmeyebilir ama bilesiniz ki Çamlıca Kulesi bu asrın sembol eserlerinden birisidir

Milletin 150 yıllık hayali Taksim Camii'nin açılışını yaptık. Kentin sembollerinden oldu. Rahatsızlıkların gerisinde güçlü ve büyük Türkiye'den duyulan rahatsızlık var. İstanbul'un fethinin 600. yılına atfettiğimiz 2053 vizyonu için şimdiden hazırlıklara başlamalıyız. 

Bir buçuk yıldır dünyayı ve ülkemizi esir alan salgınla mücadelemizi sürdürüyoruz. 

1 HAZİRAN'DAN SONRA NELER DEĞİŞECEK? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEK TEK AÇIKLADI

*Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir.

*Bu sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

*Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.

*Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek

*Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir.

*Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek

*Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır

*Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek.

*Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir.

*Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir.

 

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Salgın döneminde verilen 661 milyar lirayı bulan hibe ve dstekler ülkemizin ciddi ekonomik kayıplara maruz kalmamasını sağladı.  Türkiye dünyada milli gelirine oranla halkına en yüksek miktarda destek sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. 

Enerji konusunda önümüzdeki günlerde yeni sevindirici gelişmeleri vermeye devam edeceğiz

AŞIDAKİ SON DURUM

Haziran ayını aşı seferberliği ayına dönüştürmek için tüm imkânları zorlayacağız. Farklı aşıların ülkemize getirilmesini ve uygulamasını süratle yapacağız.Salgın tedbirlerini sıklaştırma ve normalleştirme takvimimizi Avrupa ülkeleriyle benzer şekilde yürüyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan kabine toplantısı son dakika erdoğan ne dedi