Kılıçdaroğlu'dan sığınmacılar açıklaması

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu CHP

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasına eleştiriler getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Devlet yönetimini şahsileştirirseniz o ülke sorunlardan kurtulamaz. Ekonomiyi şahsileştirmeyin, dış politikayı şahsileştirmeyin. Dolar aldı başını gidiyor, faizler aldı başını gidiyor. Program üzerine programa açıklıyorlar. 

Suriye konusu ve sığınmacılar. Bu konuda iddialıyım. En ciddi çalışan, 2011'den bu yana en tutarlı söylemleri dillendiren tek partinin adı CHP'dir. Biz, komşumuzda olan bir savaşın bize yansımalarının tehlikeli boyutlarını her ortamda dile getirdik. Egemen güçlerin talebi üzerine biz dile getirince bizi suçladılar. Artık sokaktaki vatandaş da elini vicdanına koyup dinlediğinde evet CHP doğruları yapmış diyor. TBMM'nin iktidar ve muhalefet olarak dış politikayı milli bir eksene oturtması lazım dedik. Dış politikada iktidar-muhalefet olmaz. 

SURİYE İLE İLGİLİ 432 SORU ÖNERGESİ'NE CEVAP VERİLMEDİ

Suriye'de olayların çıktığı tarih 2011'den mayıs 2022'ye kadar 91 Meclis Araştırma Önergesi verdi CHP. Beyler parlamentoya gelip bilgi verme tenezzülünde bile bulunmuyorlar. 6 Genel Görüşme önergesi verildi. 432 Soru Önergesi'ne bugüne kadar cevap verilmedi. Niçin? Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. 

Kabahat sınırı yok edende. Ben yönetmiyorum ki onlar yönetiyor. Biz, ülkemizi seviyoruz, komşularımızı da seviyoruz. Kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Bütün ülkelerde de huzur isteriz. Yeri gelince üfürüyorsun dünya 5'ten büyüktür diye, bir mektup yazamadın mı, BM'de Suriye'yi masaya yatıramadın mı?

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu CHP