Son dakika! Kılıçdaroğlu'dan İstanbul Sözleşmesi mesajı

CHP Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında açıklamalarda bulundu.. CHP lideri, İstanbul Sözleşmesi'nin mutlaka yürürlüğe gireceğini belirtti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Bütün vatandaşlarımızı yürekten kucaklıyoruz. Onlara güzel bir Türkiye vadediyoruz. Tasada ve kıvançta beraber olacağımız, kadın-erkek ayrımı olmayan, hiçbir kimsenin ötekileştirilmedi bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Bunun sözünü veriyorum, mutlaka Türkiye kucaklaşacaktır, mutlaka Türkiye helalleşecektir, büyüyecektir, mutlaka Türkiye'ye demokrasi gelecektir, mutlaka İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecektir.

Erzincan'dan terzi esnafı, 'Akşam olunca siftah yapamadım böyle bir yıl göremedim' diyor. 'İş yok, satış yok ama sizden umudum var.' Umudunu kaybetme kardeşim bunların tamamını düzelteceğiz.

Verilen sözlerin tutulması lazım, tutulmazsa ne olur? Muhtarların üzerine bir görev düşüyor. Sandığa gittiğinde 'Sözünde durmayan politikacıya oy vermem' diyecek. Sağlıkçılar için de Meclis'e bir torba kanunu gelmişi. Onlar canla başla çalıştı maaşlarına zam yapalım dediler. Biz tamam dedik, eksikler var bütün sağlıkçıları kapsaması lazım biz teklifimizi verdik. 'Bütün sağlık çalışanlarını kapsasın' dedik. Ama teklifimiz bir türlü komisyondan gelmedi, torba kanun da o şekilde geçti. Tam 4 ay geçti, sağlıkçılarla ilgili verdikleri sözü tutmadılar. Bir politkacı verdiği sözü tutmazsa o politikacının mensubu olduğu partiye oy vermeyeceksiniz kardeşim. 'Biz alıştık' diyorsanız verin ama sonra geçinemiyoruz diye dert yanmayacaksınız.

ZEYTİNLİK TEPKİSİ

İlk kanun 2009'da geldi. Tepki geldi bunu geri çektiler. 2010'da aynı kanun teklifi tekrar geldi. O da Meclis'te tartışıldı o da geçmedi. 2014'te, 2017'de, 2019'da ve 2020'de bir daha geldi. Her seferinde TBMM'de görüşülürken vicdan sahibi AK Parti milletvekilleri sayesinde görüşülmeden geri çekildi. Tuttular kanunla yapamadıklarını yönetmelikle yaptılar. Şimdi bunun üzerinde bütün STK'lar dava açtı, biz de değerlendiriyoruz

NÜKLEER SANTRAL DÜZENLEMESİ

Nükleer Enerji Düzenlemeleri vardı, CHP'li milletvekili arkadaşlarımızın ciddi itirazı vardı. Nükleer Enerji Düzenleme Kurumu'ndaki kişilerin liyakatlı olması lazım. Bunun işi uzmanı olması lazım.  Bununla da önerge verdik hepsi reddedildi. Kanunun yayınlandığı gün Nükleer Düzenleme Kurumu ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Nükleer Düzenleme'nin N'sini bilmeyen kişinin orada ne işi var? AYM'ye itiraz dilekçemizi hazırlayacağız. Devlet bilgi, birikim, adaletle yönetilir. Ama aşacağız hepsini aşacağız.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Emeğiyle geçinenler, çalışanlar, hayatın kahrını çeken kadınlar. Gece sokağa rahat çıkamayan ve yılın sadece bir günü bütün kadınlar acaba bir araya gelir mi diye düşünüyorlar ama yasak geliyor. Kadınların haklarını ellerinden almaya çalışıyorlar. Kadın kardeşlerim, geçmişte AK Parti ve MHP'ye oy veren kadın kardeşlerim, sizin için bir teklif sunduk Meclis'e. 

BELEDİYELERDEKİ KADIN ÇALIŞANLAR

2019 yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP'nin İstanbul, Ankara, Adana ve birçok şehri aldık. 5 büyük il belediyesinde kadın sayısı 20 binden 26 bine çıktı. Bu kadınların alın terine verdiğimiz önemi gösteriyor.Belediyelerin yönetim kadrosunda yer alan kadın sayısı oranı yüzde 91 artış gösterdi. Kadınlar daha güçlü bir şekilde belediyeyi yönetmeye başladı. 

ENFLASYON VE ZAM ELEŞTİRİSİ

Hayat pahalılığını en çok yaşayan kadınlardır. Türkiye'nin bu açık tablodan süratle kurtulması lazım ve bunun için sandığın gelmesi lazım. Direniyorlar ama gün gelecek, sandığı getirecekler ve biz bu kaderi değiştireceğiz. Aylardır söyledim 'Gıda krizi geliyor önlem alın' dedim. Ben gerçekleri görüyorum. 27,5 yılını kamuya vermiş bir kişi olarak devleti yönetenler devletten habersiz. Kış ayları geliyor insanlar faturalarını ödeyemeyecek, çocuklar yatağa aç girmesin, defalarca söyledim ama yine yapmadılar. Ama CHP bunların hepsini yaptı. Doğal gaz faturalarını, elektrik faturalarını ödediler, çocuk yardımlarını dağıttılar.

Zam üstüne zam yaptılar, enflasyon sopasını fakirin sırtında kırdılar. Bütün bunların sorumlusu kim? Kim yaptı bu zamları? Esnaflar niye kepenk kapatıyor? Çiftçi neden üretmiyor? Bir avuç büyüyor, vatandaşlar fakirleşiyor kim yaptı bunları?" Geçinemeyen geliri olmayan kişilerin bu duruma nasıl getirildiklerini hepimiz yaşayarak öğrendik.

Asgari ücret 4250 lira. Açlık sınırı 4552 lira, yoksulluk sınırı 15 bin 139 lira şubat ayı rakamları. Rakamları yayınladılar, 'Türkiye yüzde 11 büyüdü' diye. Kim yüzde 11 büyüdü? 5'li çete, oligarklar. Bu 5'li çete yüzde 300 büyüdü. milyonlar fakirleşirken onlar büyüdü.

Yüzde 11 büyüme diyorlar. Kasaba soruyoruz büyümemiş, esnafa soruyoruz büyümemiş, çifçiye soruyoruz 'Gübreye ödediğimiz parayı biliyor musunuz?' diyorlar. Bütün bunların sorumlusu kim? Bir sorumlu olması lazım. Bu kadar zam yapan birinin olması lazım. Milyonlarca yüz binlerce esnafı kim perişan etti? Çiftçiyi toprağına kim küstürdü? 84 milyondan vergi topluyorsun bir avuç insana veriyorsun. Bunun cevabını ben vermeyeyim. 

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısı