Kılıçdaroğlu'dan Cumartesi Anneleri tepkisi

TBMM Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Cumartesi Anneleri üzerinden tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Devletten, sosyal devletten söz ettik. Devlet aslında bir tüzel kişiliktir, organları vardır. Devlet organları eli ile yönetilir. Yönetim mekanizmasının başında seçimle gelen iktidar vardır. Her devletin bir anayasası, kuralları vardır. Devlet kin ve öfke ile yönetilmez. 

Cumartesi anneleri diyor ki, eşim yok, oğlum yok, bari mezarını gösterin. Topluyorsunuz, yargılıyorsunuz. Hangi devlet anlayışında bu vardır. Geçmişte AK Parti'ye, MHP'ye oy veren bütün kardeşlerime anlatıyorum, böyle bir devlet yönetimi olmaz, kaos getirir. 

Devleti yönetenler işsizliğin nasıl bir felaket olduğunu bilmek zorundadırlar. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsiz insandan bir şey bekleyemezsiniz. İşsiz insan kendisini toplumdan koparmış insan demektir. İç dünyasında alevlerin yandığı bir kişi demektir. Hele hele üniversiteyi bitirip iş bulamayan bir kişinin derdini acaba kim bilir? 

Senin ne işine ihvancı dış politika. İslam dünyasının terörist kabul ettiği insanları İstanbul'da ağırlıyorsun. Neden? Kaybeden Türkiye. Yüzleri bile kızarmaz bunların. Devleti yönetenler işi ehline teslim ederler. Adamın dünyadan haberi bile yok. O işi hiç bilmiyor ama yandaş. 

Kanun çıkarmışlar, kanun teklifini milletvekilleri verecek. Artık Bakanlar Kurulu olmadığı için. Dünyanın bütün saygın ülkelerinde kanun tasarıları bürokrasi tarafından hazırlanır. Diğer yasalarla ilişkileri kurulur. Yine hazırlanıyor bürokrasiden, veriliyor AK Parti milletvekillerine, imzası atın verin. Milletvekilleri de bilmiyor, altına basmış imzayı. Ayıp olan bilmemesi değil, bu anlayışın dayatılmasıdır. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika: Kılıçdaroğlu'dan grup toplantısında açıklamalar