Kılıçdaroğlu duyurdu: Eşimden az önce haber geldi, elektriğimizi kesmişler

Gündem haberleri CHP Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriklerinin kesildiğini duyurdu. CHP lideri, elektrik fiyatlarına tepki olarak fatura ödememe kararı almıştı. Öte yandan, CHP'nin resmi Twitter hesabından, elektriğin kesilme anına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konutlarındaki elektriğin kesildiğini duyurdu. CHP lideri, elektrik zamlarına tepki göstererek, faturasını ödemeyeceğini duyurmuştu. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı video mesajında vatandaşlara ekran başında olmaları çağrısı yaparak, bu akşam saat 21:00'de bir açıklama yapacağını duyurdu. 

"BU SİVİL İTAATSİZLİK ÇAĞRISI DEĞİLDİR"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir."

CHP O ANLARI PAYLAŞTI

Daha sonra, CHP'nin resmi Twitter hesabından, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu’nun ev elektriği, yetkililer tarafından kesildi" açıklaması yapılarak, yetkililerin elektriği kesme anı görüntüleri paylaşıldı. 

CEMAL ENGİNYURT: KEMAL ABİ, BİZİM MİSAFİRİMİZ OLABİLİRSİNİZ

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, faturasını ödemediği için evinin elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Kemal Bey dert etmeyin, yılgınlık yok direnişe devam. Kemal Bey ve eşini evimizde misafir etmekten şeref duyarız." diye seslendi.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını parası olmadığı için değil, bir tepki göstermek için ödemediğini anlatan Enginyurt, "Anayasa'ya göre 65 yaşından büyük olanın elektriği kesilmez. Burada bile vicdansızlık yaptınız. Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Kemal Bey dert etmeyin, yılgınlık yok direnişe devam. Bizim ev halkının selamı var, Kemal Bey ve eşi hanımefendiyi evimizde misafir etmekten şeref duyarız, onur duyarız. Eylemini destekliyoruz, sonuna kadar yanındayız." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Elektrik faturası