Asrın felaketinde son durum

Kahramanmaraş Depremi Gündem haberleri son dakika haber son dakika Son depremler Kahramanmaraş Hatay
Asrın felaketinde son durum

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem ile ardından gelen artçılar Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz'in belli bölgelerinde çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Hatay'da son gelişmeler

Son dakika haberi... Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7; Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem 10'dan fazla ilde şiddetli bir şekilde hissedildi ve büyük yıkıma yol açtı. Enkaz altından kurtarılan vatandaşlar arama-kurtarma çalışmaları için 'umut' aşılarken, bölgeden mucize haberleri de peş peşe geliyor. İşte Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Hatay'daki son gelişmeler...

FUAT OKTAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın son açıklamaları şu şekilde:

80 bin vatandaşımız kurtarıldı ve hastanedeler. Şu an itibarıyla 1 milyon 50 bin civarında geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz ve temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 

190 bin vatandaşımız afet bölgesinden tahliye edildi.

Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Hasarsız olan binaları tespit edebilirsek vatandaşlarımız kendi evlerine dönebilirler. Benim binama ne oldu diyen ve öğrenmek isteyen vatandaşlarımız e-Devlet'ten öğrenebilecekler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın iletişim merkezleri olacak, internete erişimi olmayan vatandaşlarımız da oradan öğrenebilecekler. 

Defin işlemlerimizi de yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Tüm ilgili kurumlarımız yoğun bir şekilde bu işin içerisinde. Psikososyal destek sağlanmasıyla ilgili ekipler de bölgedeler. 

Bağışların AFAD bünyesinde yürütülmesi son derece önemli. 

BAKAN KOCA: CAN KAYBI 20 BİN 213'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, deprem felaketinde can kaybının 20 bin 213'e yükseldiğini ifade etti. Yaralı sayısı ise 80 bin 52'ye çıktı. 

Bakan Koca, ayrıca "Kimliğini bilmediğimiz hastaların dijital fotoğraflarını eşleştirme için özel yazılıma yüklüyoruz. Önemli kısmının kimlik bilgilerine ulaşacağımızı umuyorum." dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 19 BİN 875 OLDU

SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 19.875 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 79.717 vatandaşımız yaralanmıştır. 86.754 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir.

KİRACILARA 2 BİN LİRA KİRA YARDIMI

 Malatya'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesine çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayrıldığını açıkladı. Evleri yıkılmış ya da hasar görmüş kişilere hane başına olarak 15 bin lira 'taşınma yardımı' yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız" dedi.  

CAN KAYBI 19 BİN 388'E YÜKSELDİ

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 19 nin 388'e, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711'e ulaştı.

108. SAATTE İKİ MUCİZE DAHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından en büyük hasarı alan illerden olan Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarının 108. saatinde iki mucize daha yaşandı.

ANNE VE ÜÇ ÇOCUĞU SAĞ ÇIKARILDI

 Hatay'da General Şükrü Kanatlı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki bir enkazdan ses alan  ekipler, anne Neslihan Karadeniz (41) ile çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan Karadeniz'e (7) ulaştı. Ekiplerin, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından anne ve üç çocuğu, depremin 108'nci saatinde enkazdan çıkarıldı. 

AFAD YENİ RAKAMLARI PAYLAŞTI

AFAD: SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 18 bin 991 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 75 bin 523 vatandaşımız yaralanmıştır. 81 bin 415 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. Bin 604 artçı deprem meydana gelmiştir.

18 BİN 991 CAN KAYBI

Adıyaman'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde toplam 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. 

YAĞMA VE HIRSIZLIK GENELGESİ: DERHAL SORUŞTURULSUN

Adalet Bakanlığınca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmalara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderildi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ DEFİN İŞLEMLERİ İÇİN YAZI

Adalet Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen illerde adli süreçlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesi için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderdi.

BAKAN ÖZER'DEN YKS AÇIKLAMASI

Bakan Özer: Tüm Türkiye'de bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz II. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın II. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Aile Bakanlığından yapılan açıklamada "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE 12 BİN 141 BİNA YIKIK VE HASARLI

 Bakan Kurum: "(Kahramanmaraş merkezli depremler) Türkiye genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik."

Bakan Kurum: "(Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen) 10 ilimizde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacağız."

Asrın felaketinde son durum - Resim : 6

CAN KAYBI 18 BİN 342'YE YÜKSELDİ

AFAD: SAKOM'dan alınan bilgilere göre, saat 08:30 itibarıyla 18:342 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 74.242 vatandaşımız yaralanmıştır.

ARTÇI SARSINTILAR 1500'Ü AŞTI

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan
Merkezli 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Depremlerin ardından 1.509 artçı
deprem meydana gelmiştir.

MEHMETÇİK HATAY'A LOJİSTİK DESTEK ÜSSÜ KURDU

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile gelen taleplere yanıt verilirken, bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için "hava yardım koridoru” oluşturuldu. Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri depremzedelere yardım için seferber oldu. Depremin etkilediği bölgelerde vatandaşlara sıcak yemek, kumanya ile ekmek dağıtıldı. Ayrıca bölgelere gönderilen sahra mutfakları faaliyetlerine başladı. Bunlarla birlikte seyyar tuvalet, seyyar banyo da depremden etkilenen bölgelere sevk edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile lojistik destek üssünde incelemelerde bulundu. Çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar, talimatlar verdi.

MSB: HASTANE ÇÖKMESİ NEDENİYLE BİR ASKER ŞEHİT

 MSB: "Hatay’da, sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu kahraman silah arkadaşımız P.Söz.Er. Ferhat Günaçti, 09 Şubat 2023 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Asrın felaketinde son durum - Resim : 7

AB, TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Türkiye'ye başsağlığı dilediklerini bildirdi ve depremzedelere yardım için tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.

CAN KAYBI 17 BİN 674'E YÜKSELDİ

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımız 17 bin 674 oldu." dedi. Oktay'ın açıklamasına göre yaralı sayısı 72 bin 879'a ulaştı.

Kaynak: Haber Global TV

kahramanmaraş deprem son dakika son depremler Elbistan kahramanmaraş elbistan