Son Dakika! İzmir Karaburun açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem

İzmir son dakika Son depremler
Son Dakika! İzmir Karaburun açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre İzmir Karaburun açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Dairesi Başkanlığı verililerine göre saat 23.46'da Karaburun açıklarında Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.36 kilometre altında meydana gelen deprem İzmir merkez olmak üzere birçok yerden hissedilidi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre, can ve mal kaybı yaşanmadı.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

AHMET ERCAN'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Ercan'ın açıklamaları şu şekilde:

Burada bir deprem sağanağı var aslında. 5.1'in önücüsüymüş derken ondan sonra da 5.1'lik depremler olunca bunun bir deprem sağanağı olduğu ortaya çıktı. Bunun nedeni nedir? O bölgedeki bir gerginlik birikiminin boşanmakta olduğunu ve boşaltamadığını göstermekte. 5.2'lik depremler onu boşaltmak için yeterli değil. Bu depremlerin büyüklükleri küçük. Sayıları da az. Bunlar büyük bir depremi azaltıcı nitelikte henüz değil. Bundan sonra neler olacağını henüz bilmiyoruz. Şunu söyleyebilirim ama daha büyük bir depremin olmama olasılığı yok ama bunun hemen olacak diye bir belirtisi de yok. Burada bir deprem açığı olduğunu 2017'de söyledim ama 4 yıldır bu açık henüz tamamlanamadı. Bu sağanağın sonunda büyük bir deprem olur diye bir beklenti söylenirse yanlış olur. 

İZMİR'İN O İLÇELERİNE UYARI

Ercan açıklamalarında "Simav'da 6 yıldır süren bir deprem sağanağı var ama bir türlü büyük deprem olmuyor. Mesela Denizli 7 büyüklüğünde depremleri görmüştür. Geçen yıl Denizli'de deprem gördük ama ardından büyük deprem görülmedi. İzmirliler yanlış anlamasındalar büyük deprem gelir diye hiçbir zaman söylemedim ama bir deprem açığı da var. Deprem olduğu zaman İzmir'in içini çok etkileyecek, özellikle etkileyeceği kısım, Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Menemen, Bayraklı ve Bornova olur. Şu anda oralarda yapı ayakta ama içi kof. Bu tür yapılar Karşıyaka'da çok miktarda var. Çok ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekiyor" dedi.

 

 

Son Dakika! İzmir Karaburun açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

son depremler son dakika İzmir Karaburun