Beşiktaş'ta 16 katlı binada yangın: 29 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ
Yangın Gündem haberleri İstanbul son dakika

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın en alt katındaki işletmede çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişinin tedavisi devam ediyor. Yangınla ilgili soruşturmada işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltında.

Son Dakika Haberi... Yangın, Beşiktaş'ın Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında Masquerade adlı gece kulübünde çıktı.

DHA'nın aktardığına göre, tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. 

CAN KAYBI 29

Yangı faciasında  29 kişi hayatını kaybetti, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişinin tedavisi devam ediyor. Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle söndürüldü.

Beşiktaş'ta tadilat yapılan eğlence merkezinde 29 kişinin öldüğü yangına ilişkin, işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

OLAYLA İLGİLİ 8 GÖZALTI

Gözaltına alınanlar

Olayla alakalı;

- İ.Ş. (1959 doğumlu, Mesul Müdür, kasten yaralamadan suç kaydı var)

- M.M.C. (1979 doğumlu, İşyeri Ortağı)

- Ş.Ş. (1974 doğumlu, İş yeri ortağı kasten yaralamadan suç kaydı var)

- S.A. (1985 doğumlu, Muhasebeci, Cinsel Taciz Suç kaydı mevcut)

- A.A.P. (1998 doğumlu, İşletme Müdürü, TCK 191, 6136 SKM, Kasten Yaralama suç kaydı mevcut.)

- K.E. (1977 doğumlu, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu)

- ⁠Ç.A. (1981 doğumlu , Metal işleri firma sahibi)

- ⁠E.E. (1984 doğumlu, Mobilyacı, TCK 191 ve Kasten Yaralama suç kaydı mevcut )

İsimli şahıslar gözaltına alınmış olup gözaltına alınan şahıs sayısı 8’e yükselmiştir.

Binada yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonlandırılmıştır.

Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmalarının sürdüğünü belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGINLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU DA OLAY YERİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yapının güvenliğiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten İBB Başkanı İmamoğlu, içeride inşaat malzemelerinin olduğunu söyledi.

İSTANBUL VALİSİ: RUHSAT 2018'DE YENİLENMİŞ

İstanbul Valisi Davut Gül, yaşamını yitirenlerin çalışan işçiler olduğunu söyledi.  Gül olay yerinde yaptığı açıklamada "Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018'de de ruhsat yenilenmiş. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Toplam olaydan etkilenen 23 kişi var" diye konuştu.

3 BAŞMÜFETTİŞ VE 2 İŞ MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca, İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere bakanlıklarına bağlı 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişin görevlendirildiği duyuruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 Başmüfettiş ve 2 İş Müfettişi görevlendirilmiştir. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

20 CENAZE ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ

Beşiktaş'ta gece kulübünde 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasında 20 cenaze Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

29 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Çıkan yangında hayatını kaybeden çalışanların kimliği belli oldu. Kadir Orhanoğlu, Ahmet Uzun, Ahmet Kartal, Barış Güngör, Fahrettin Korkut, Kardeşi Musa Korkut, Atanur Aladağ, Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Efe Demir, Gökay Tevlek (Dj), Gökhan Yıldırım, Adem Özçelik, Gökhan Akbulut, Alparslan Salih Derelioğlu, Sinan Yılmaz, Ahmet Mehduş, Ramazan Altan, Shır Agha Bigzade, Şivan Dolu, Hüseyin Ak, Muhammed Ali Yıldırım, Ahmet Sever, Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, Cengiz Aksoy, Binali Çayır, Yılmaz Kıhrı ve Akın Kıhrı. Yangında ölen çalışanlardan Kadir Orhanoğlu'nun 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, Atanur Aladağ'ın aşçı olduğu belirtildi. Ayrıca baba oğul olan Yılmaz Kıhrı ve Akin Kıhrı'nın tadilatta kaynak ustası olarak çalıştığı belirtildi.

Hayatını kaybeden Atanur Aladağ'ın yakını Türkeş Aladağ, "Biz başka yerde çalışıyoruz. Telefon geldi yangın çıktı diye. Amcamın çocuğu da içerideydi. 2 kişiydi. 1 tanesi şans eseri kurtuluyor. Diğeri de mutfakta olduğu için zehirleniyor ve vefat ediyor. Aşçı olarak çalışıyordu. Diğeri de garsondu. Ailelerin başı sağ olsun" dedi.