İstanbul'da beklenen yağmur başladı... Vali Gül'den uyarı: İvedilikle boşaltın

İstanbul hava durumu

Son dakika haberine göre Meteoroloji'nin yaptığı uyarının ardından İstanbul'da gökyüzünü kara bulutlar kapladı, bölgesel olarak şiddetli yağış etkili oluyor. Birçok noktada su baskınları da yaşandı. İstanbul Valisi Davut Gül'den de İstanbullulara flaş bir uyarı geldi.

İstanbul'da beklenen yağmur başladı. Öğlen saatlerinde çiseleme şeklinde yağan yağmur, saat 16'ya doğru kara bulutların toplanmasıyla sağanak olarak kendini göstermeye başladı. Meteoroloji verilerine göre hafif gök gürültülü fırtına ve yağmur bekleniyor. Yağmurun önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar İstanbul'da aralıklı olarak devam etmesi bekleniyor. 

SU BASKINLARI YAŞANDI

İstanbul'un birçok noktasında şiddetli yağışın ardından su baskınları yaşandı. 

"İVEDİ BİR ŞEKİLDE BOŞALTINIZ"

İstanbul Valisi Davut Gül, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" denildi. 

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır" denildi. 

İstanbul'da beklenen yağmur başladı... Vali Gül'den uyarı: İvedilikle boşaltın - Resim : 1

BÜYÜKÇEKMECE 'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU!

İstanbul Büyükçekmece'de sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağış nedeniyle Mustafa Kemal Bulvarı'nda su birikintileri meydana geldi. Mimar Sinan mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bazı işyerlerinin önündeki rögarlar taştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul hava durumu meteoroloji İstanbul hava durumu yağmur