İstanbul Yenibosna'da ağaca çıkarak tabur komutanlığını gözetleyen DEAŞ'lı terörist yakalandı

DEAŞ

İstanbul'da Yenibosna'daki İnzibat Tabur Komutanlığı'nı ağaca çıkarak gözetlerken fark edilen bir kişi yakalandı. Yakalanan kişinin DEAŞ'lı bir terörist olduğu tespit edildi. Yakalanan kişinin ifadesinde "Köpekten kaçıyordum" dediği ortaya çıktı.

İstanbul Yenibosna'da 20 Şubat'ta saat 02.10 sıralarında İnzibat Tabur Komutanlığı'nı bir kişinin ağaca çıkarak gözetlediği ihbarı üzerine harekete geçildi. İhbar üzerine komutanlığı gözetleyen kişi yakalandı.

DEAŞ'LI TERÖRİST OLDUĞU, KEŞİF YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Muhammed Yahya E. adlı kişinin keşif yaptığı belirlendi. DEAŞ'lı olduğu belirlenen teröristin üzerinden DEAŞ ile bağlantılı görseller ve dokümanlar çıktı. Türk vatandaşı olan Muhammed Yahya E. salı günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"KÖPEKTEN KAÇARKEN AĞACA ÇIKTIM"

Yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Şubat’ta 02:00 sıralarında TEM Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile yakalanan DEAŞ üyesinin polisteki savunması ortaya çıktı. 

Aile üyeleri arasındaki bazı kişilerin, geçmişte DEAŞ’a yönelik yürütülen polisiye soruşturmalardan kaydı olduğu öğrenilen Y.’nın, örgüt ile bağlantısını inkar ettiği öğrenildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüdeki çanta ve valizde ise kıyafetlerinin olduğunu söyleyen zanlı ağaca çıkma nedenini de "Köpekten kaçıyordum” diye açıkladı.

O ANLAR KAMERADA

Bu arada teröristin ağaça çıkıp taburu gözetlemesi güvenlik kamerasına yansıdı. Teröristin bir süre tabur çevresinde dolaştıktan sonra ağaca çıktığı görülüyor. 

İstanbul Yenibosna'da ağaca çıkarak tabur komutanlığını gözetleyen DEAŞ'lı terörist yakalandı - Resim : 1

İstanbul Yenibosna'da ağaca çıkarak tabur komutanlığını gözetleyen DEAŞ'lı terörist yakalandı - Resim : 2

İstanbul Yenibosna'da ağaca çıkarak tabur komutanlığını gözetleyen DEAŞ'lı terörist yakalandı - Resim : 3

Kaynak: DHA

son dakika son dakika haber yenibosna DEAŞ DEAŞ'lı terörist İstanbul