Son dakika! İstanbul Kartal'da hemşire Ömür Erez silahla öldürüldü! 2 gözaltı

Gündem haberleri İstanbul

İstanbul Kartal'da aile sağlığı merkezinde hemşire Ömür Erez (33) silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kaçan saldırgan Rahmi Uygun, Bağcılar'da yakalandı. Saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı. Soruşturmada 1 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul'daki olay saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi.

Silahı ile içeriye giren Rahmi Uygun (39), Ömür Erez ile tartıştıktan başına ateş ateş etti. Ömür Erez ağır yaralanırken 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi Uygun kaçarak uzaklaştı. Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Erez hayatını kaybetti.

Son dakika! İstanbul Kartal'da hemşire Ömür Erez silahla öldürüldü! 2 gözaltı - Resim : 1

BAĞCILAR'DA YAKALANDI

Olay yerine gelen polis, emniyet şeridi çekerek inceleme yaptı. İl dışından geldiği belirtilen saldırganın daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edildi. Polisin kaçan saldırganı Bağcılar'da yakaladı. Kartal’da Aile Sağlığı Merkezinde görevli hemşire Ömür Erez’i silahla öldüren Rahmi Uygun, sorgulanmak üzere Gayrettepe’deki Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. 

BİR GÖZALTI DAHA

Katil zanlısı ile birlikte hareket ettiği öğrenilen Musa T. isimli bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Şahsın, Konya'dan Rahmi Uygun'la beraber geldikleri belirtildi. 

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Katil zanlının ilk ifadesinde "Konya'dan dün kiralık araçla geldim. İki yıl önce internet üzerinden tanıştık. Bir yıl önce ayrıldık. 200 bin lira borç verdim. Parayı geri vermedi. Bugün de geldim tartıştık, vurdum" dediği öğrenildi.

Son dakika! İstanbul Kartal'da hemşire Ömür Erez silahla öldürüldü! 2 gözaltı - Resim : 2

KAÇTIĞI ANLAR KAMERADA

Şahsın olayın sonrasında koşarak kaçtığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Son dakika! İstanbul Kartal'da hemşire Ömür Erez silahla öldürüldü! 2 gözaltı - Resim : 4

"KONYA'DAN BELALIM GELDİ"

Görgü tanığı Savaş Kuru, "Dışarıda 20-25 dakika konuştular. Ondan sonra içeriye girdiler. Adam kadının kafasına sıkmış. Sağlık ocağında karşı komşumdu" diye konuştu.

Olayı gören Mevlüt Koç ise, "Kız bana 'Konya'dan belalım geldi, gel' dedi. Ben de hemen içeri girdim. Polisi ara gelsin alsın dedim. Olay büyümesin derken içeri girdi, ateş etmeye başladı. Kız komşum. Bu belalısı, durmadan tehdit ediyordu kızı. 5 el ateş etti. Durmadan telefonla rahatsız ediyordu. Derdi kızla birlikte olmak, evlenmek. Ama kız istemiyordu bunu. Olayın tam karşısındaydım. Konuşuyordu kızla. Sonra kaçtı" diye konuştu.

Son dakika! İstanbul Kartal'da hemşire Ömür Erez silahla öldürüldü! 2 gözaltı - Resim : 5
Kaçan saldırgan Rahmi Uygun aranıyor (DHA)

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Kartal ilçemizdeki Aile Sağlığı Merkezinde görevli Hemşire Ö.E.’ye silahlı saldırı olayının firari şüphelisi R.U. Bağcılar ilçemizde güvenlik görevlilerimizce yakalanmıştır."

 

Kaynak: DHA

kartal hemşireye silahlı saldırı Kartal haberleri istanbul haberleri