İstanbul için kritik kar yağışı uyarısı! Meteoroloji yoğun kar yağışı uyarısı yaptı

İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı
İstanbul için kritik kar yağışı uyarısı! Meteoroloji yoğun kar yağışı uyarısı yaptı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bugün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışının, bugün ve salı günü de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan duyuruda, İstanbul'da bugün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışlarının; yarın ve salı günü de kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere yerel kuvvetli (5-20 santimetre) kar sağanakları şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Taksim Meydanı'nda zaman zaman tipi şeklinde yağan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar da anın tadını çıkararak Taksim Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çekildi. İBB'ye ait kar küreme araçları da meydanda hazır bir şekilde bekletiliyor. 

DENİZ SEFERLERİ İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Şehir Hatları, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.  İDO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları dolayısıyla saat 07.45 Kabataş-Kadıköy-Bursa, 08.30 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy seferleri yapılamayacak. 

Şehir Hatları ise tipi nedeniyle Kabataş-Adalar seferleri hariç diğer seferlerin yapılamadığını duyurdu.

BUDO'NUN İPTAL OLAN SEFERLERİ

07:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)08:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)09:30 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)09:30 tarihindeki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)10:00 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)11:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)14:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)15:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)15:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas)16:55 tarihindeki Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya)17:45 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)17:45 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

HAFTAYA KARLA BAŞLAYAN İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU

Ülkemizde etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında uygulanan 56 saatlik kısıtlama sona erdi. Bu sabah saat 05.00 itibarıyla sona eren kısıtlamanın ardından, İstanbullular karlı bir haftaya başlangıç yaptı. Gece saatlerine doğru şiddetini arttıran ve gece boyunca etkisini devam ettiren kar yağışı İstanbul’u tamamen beyaza bürüdü. Günün erken saatlerinde iş yerlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar yolcu duraklarında ve yollarda yoğunluk oluşturdu.

Kısıtlama sonrası haftanın ilk iş günü yola koyulan İstanbullular, genellikle kendi araçlarıyla trafiğe çıktı, bu nedenle kentin bazı noktalarında trafik yoğunluğu oluştu. Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Anadolu’ya ve Avrupa yakasına geçişlerde çift yönlü trafik yoğunluğu oluştu. Kar nedeniyle sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre trafik yoğunluğu saat 08.00’ da itibariyle yüzde 44’ü gördü.

İstanbul için kritik kar yağışı uyarısı! Meteoroloji yoğun kar yağışı uyarısı yaptı - Resim : 1

YASAK BİTİNCE BALIK TUTMAYA KOŞTULAR

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sabah 05.00 itibariyle sona erdi. İstanbul'da etkili olan ve zaman zaman tipi şeklinde yağan kar yağışı devam ederken, yasağın kalkmasıyla da olta balıkçıları tarihi Galata Köprüsüne koştu. 

SOĞUK HAVALARDA DAHA ÇOK BALIK OLUR

Fatih'ten gelen bir olta balıkçısı, "Yasak kalktı hemen balık tutmaya geldim. Bu bir hastalıktır, hobi olarak da geliyorum. Balık yok ama bekliyorum" dedi. Başka bir balıkçı da "Yasak kalktı, sabah erkenden gelmek zorundayız. Çünkü biz ekmeğimizdeyiz. Ne kadar erken gelirsek o kadar çok balık tutarız. Güneşte olduğu gibi karda da balık vardır. Her havanın balığı vardır. Hatta soğuk havalarda daha çok balık olur. Balık dibe sığınır, bizim avlanmamız da kolay olur" dedi. 

BAZI BÖLGELERDE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, il genelinde bugün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışlarının, yarın ve salı günü de kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere yerel kuvvetli (5-20 santimetre) kar sağanakları şeklinde etkili olması öngörülüyor.

Kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Sancaktepe ve Beşiktaş'ta 6, Sultangazi'de 4, Büyükçekmece, Gaziosmapaşa, Eyüp ve Sarıyer'de 3, Beykoz, Başakşehir, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçemece, Sultanbeyli'de 2, Ataşehir, Beylikdüzü, Silivri, Beyoğlu, Üsküdar, Ümraniye ve Maltepe'de birer ağaç devrilmesi meydana geldi.

Ağaçların yollardan kaldırıldığı, bazı bölgelerde devrilen elektrik direkleri nedeniyle de kesintilerin meydana geldiği belirtildi.

EKİPLERİN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Kentte birçok noktada karla mücadele için oluşturulan ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediye ekipleri, yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme araçlarıyla çalışmalarına gecenin saatlerinde devam ediyor.

Belediye ekipleri sabah kısıtlamanın sona ermesinin ardından ulaşımda bir aksamanın yaşanmaması için metrobüs güzergahında ve üstgeçitlerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

son dakika meteoroloji İstanbul