İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Ankara İçişleri Bakanlığı son dakika Kemal Kılıçdaroğlu
İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'militan' sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin meclis grup toplantısı sırasından vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' açıklamasına ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız" ifadelerini kullanmıştı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki göstererek, "Vali ve kaymakamlarımıza militan diyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstererek, "Devletin valisine, kaymakamına, askerine ahlaksızca militan iftirası atıyor. Milletimizin canına kast eden PYD'li teröristlere gösterdikleri sempatinin 10'da 1'ini kendi vatandaşlarına göstermiyorlar. Bunun adı siyaset değil, siyasetsizliktir. Bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir. CHP, siyasi parti kimliğini giderek kaybediyor. Muhalefetin akıl tutulmasına yakalanması Türk demokrasisi adına endişe verici. Bu, CHP yönetiminin siyasi tükenmişliğinin göstergesi." ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'DAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu ise, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la görüşmesi sonrası gazetecilerin siyasette 'militan' tartışmalarının gündemde olduğunu hatırlatması üzerine, "Sözlüğe bakıldığında 'militan' belirli bir düşünceyi savunan kişi demektir, o düşünce için mücadele eden kişi demektir. Bizim burada kast ettiğimiz, devletin tarafsızlığıdır; vatandaşlarına karşı tarafsızlığıdır. Eğer bir Milli Eğitim Müdürü İhvan'ın yaptığı hareketi, logosunu kendi arka tarafındaki panoya koyup böyle bir fotoğraf veriyorsa, bu kişi devlet memuru değildir. Devlet memuru siyaset ile uğraşmaz. Valiler, kaymakamlar siyasetle uğraşmazlar. Onlar tarafsızdırlar. Onlar devleti temsil ederler. Bir siyasi partiyi temsil etmezler. Eğer siz, devlet memurlarını belli bir siyasi partinin elemanı haline getirirseniz onu militanlaştırmış olursunuz. O kişi tarafsızlığını kaybetmiş olur. Üzerinde özenle durduğumuz nokta budur. Ve bu konuda çok sayıda örnek var. Devleti politize etmesinler. Kamu görevlilerini politize etmesinler" demişti. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Kemal Kılıçdaroğlu CHP Recep Tayyip Erdoğan militan açıklaması