HDP binasında saldırı! 1 ölü, 1 gözaltı

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi gözaltına alındı. HDP'den yapılan açıklamada, Deniz Poyraz isimli parti çalışanının hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıya partilerden tepkiler geldi.

İzmir Konak'taki olay, bugün saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'ndeki HDP İl Başkanlığı'nın da olduğu binada meydana geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı'nın bulunduğu 7 katlı binaya giren kişi, bir anda ateş etti. Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, SALDIRGAN YAKALANDI

Saldırıyla ilgili bir şüpheli gözaltına alınırken, bina içerisinde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. HDP'den yapılan açıklamada, hayatını kaybeden kişinin parti çalışanı Deniz Poyraz isimli kişi olduğu belirtildi. 

HDP binasında saldırı! 1 ölü, 1 gözaltı - Resim : 1

Saldırganın fotoğrafı 

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ

HDP İl Başkanlığı'nda O.G. tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.

HDP binasında saldırı! 1 ölü, 1 gözaltı - Resim : 2

Deniz Poyraz

Şüpheli O.G.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

HDP binasında saldırı! 1 ölü, 1 gözaltı - Resim : 3

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "Bu kapsamda iki cumhuriyet savcımızın ve bir başsavcı vekilimizin kolluğa verdiği talimatlar doğrultusunda soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Olay şüphelisi O.G, suç eşyası silahla beraber olay yerinde yakalanmıştır. Maktule D.P'nin ölüm muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması talimatları verilmiş ve olay mahallindeki delillerin toplanması amacıyla olay mahalli güvenlik altına alınmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir" denildi.

BAKAN GÜL: OLAY TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILACAKTIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İzmir'de HDP il binasına yapılan saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır" dedi.

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" denildi. 

HDP binasında saldırı! 1 ölü, 1 gözaltı - Resim : 4

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP binasında bir çalışanın öldürüldüğü saldırıyla ilgili, "İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır. Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsade etmeyecektir" dedi. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: BU KEZ HALKIMIZ YUTMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir HDP İl Başkanlığı'na yönelik saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!" dedi. 

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı da telefonla aradı. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet dileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

AK PARTİLİ DAĞ'DAN SALDIRIYA KINAMA 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da saldırıya ilişkin kınama mesajı yayınladı. Hazma Dağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA

son dakika son dakika haber