Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni binalar zemin artı 3 ya da 4 katı geçmeyecek

Devlet Bahçeli Kahramanmaraş Depremi

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu. Erdoğan afet bölgesinde yapılacak yeni binaların zemin artı 3 ya da 4 katı geçmeyeceğini söyledi.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  deprem bölgesinde Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar: 

"Kahramanmaraş yaralarını sarmaya devam ediyor. Hepinize geçmiş olsun diyorum."

"41 binden fazla görevlimiz, 3 bine yakın iş makinamız Kahramanmaraş'ta mevcuttur. 3 bin konteyner, 40 bin çadır var."

"Tüm bu inşaatları sıfırdan ele almak suretiyle, Kahramanmaraş'ı Kahramanmaraş olarak depremzede kardeşlerimize inşallah teslim edeceğiz."

"Altyapısı kontrol edilen ve güvenli olduğuna kanaat getirilen yerlere su, elektrik ve doğal gaz verilmeye başlandı."

"Deprem bölgesinde 100 bin konteynere çıkartacağız, ihtiyaç olursa 200  bine kadar çıkacağız. Kahramanmaraş'tada konteyner çalışmaları devam ediyor. Kalıcı konutlarla ilgili de somut adımları atma noktasına geldik. 45 bin 67 konutun temelini Mart ayında Kahramanmaraş'ta atarak inşallah inşasına başlıyoruz. Sadece Mart ayında 200 bin konutun temelini deprem bölgesindeki 10 ilde atacağız. İnşallah 1 yıla kadar tamamı gerçekleşecek bu inşa ve ihya hareketimizi daha önce yaptığımız gibi yine gerçekleştireceğiz. Yeni konutlar zemin artı 3 ya da 4 katı geçmemek kaydıyla güvenli yerlerde inşa edilecek. Yerinde yapılacak binalarda ise güvenlikten asla taviz vermeyeceğiz."

"Gelin Kahramanmaraş için hemen şimdi diyerek hep birlikte bu şehre sahip çıkalım. Maraş'ı her şeyiyle birlikte ayağa kaldıralım. Geçici barınma için nereye giderse gitsin her bir Maraşlı kardeşim kendi memleketindeki yeni hayatına başlamış olsun, yani yeniden evine dönsün diyorum."

"Bu afet kardeşliğimizi asla parçalayamaz. Geleceğe dair umutlarımızı asla elimizden alamaz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerime bir kez daha Allahtan rahmet ve başsağlığı diliyorum."

 

Kaynak: Haber Global TV

kahramanmaraş Kahramanmaraş depremi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli