Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü katleden Hüseyin Can Gökçek'in ilk ifadesi ortaya çıktı

Giresun Gündem haberleri

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü boğazından bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek tutuklandı. Gökçek savcılık ifadesinde Sıla’nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığı için sinirlendiğini, tartışma sonrası öldürdüğünü itiraf etti.

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Öztürk'ü bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Giresun Adliyesine getirilen zanlı savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Gökçek'in tutuklanmasına karar verdi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gökçek’in savcılıktaki ifadesinde Sıla’nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, “Bu nedenle sinirlendim ve Giresun’a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek'in yakalanmasına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları ifade etti: 

"Arkadaşlarımız başarılı şekilde, başka bir cep telefonu üzerinde olmasına rağmen faili yakaladı. Kolay bir iş değil bu. Başka birisinin cep telefonu üzerinden hemen tespit ettiler ve onu yakaladılar. Ne olursa olsun bu tip olay olduğu zaman kendi arkadaşlarımıza, karakoldaki arkadaşlarımıza 'barışma yetkisi' vermiyoruz. Aynı zamanda bütün aile içi şiddet, kadına şiddet, bu tip meselelerde de bir tek tembihatımız var, 'Sakın kolluk olmadan bir araya gelmeyin." 

HAVALİMANINDA YAKALANDI

Dün sabah ailenin olmadığı sırada eve gelen Hüseyin Can Gökçek ile Sıla arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Gökçek, şikayetini geri çekmeyeceğini söyleyen Sıla'nın boğazını mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla kesti. Cinayetten sonra kaçan zanlı, Ankara'ya gitmek üzere geldiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda yakalandı.

Giresun Sıla Şentürk Hüseyin Can Gökçek