Giresun’da Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'e acı veda!

Giresun Gündem haberleri

Giresun’da kendisini daha önce kaçıran eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından bıçakla boğazından kesilerek öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk, son yolculuğuna uğurlandı. Kızının tabutuna sarılan anne Asiye Şentürk'ün sinir krizi geçirdi

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk dün babaannesinin evinde Hüseyin Can Gökçek tarafından vahşice öldürüldü. 

Saplantılı eski nişanlısından şikayetçi olan Sıla Şentürk'ün şikayetinden vazgeçmediği için evlerine gelen Gökçek tarafından mutfaktan alınan bıçakla öldürüldüğü ortaya çıktı. Katil adliyeye sevk edilirken, Sıla bugün toprağa verildi. 

Sıla Şentürk

 

Cenaze namazı için önce Yalı mahallesindeki eve helallik alınmak üzere getirilen tabuta sarılan anne Asiye Şentürk sinir krizleri geçirirken, ayakta güçlükle durduğu gözlendi.

Baba Bekir Şentürk taziyeleri kabul ederken, alınan helallik sonrasında cenaze namazı için genç kızın tabutu Yalı Mahallesi Camii’ne getirildi.

Sıla Şentürk

Cenaze namazına Giresun Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, genç kızın yakınları ile mahalle sakinleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Şentürk aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Sıla Şentürk

MUHTAR: SÜREKLİ TEHDİTLER ALIYORDU

Erikliman köyü muhtarı İsmail Yüksel, nişan bozulunca kızın sürekli tehditler aldığını belirterek, şunları ifade etti: 

“Ankara’dan geliyor, burada bir gece otelde kalıyor. Sabah 8.30’da taksi tutup burayı bildiği için geliyor. Köyümüz çok kalabalık değil. Kızımızın babası balıkçı olduğu için denizde, annesi işte, küçük kardeşi okulda. Felçli babaannesiyle beraber evde kalıyor. Olayda babaannesi müdahale edemiyor ve ne yazık ki kızımızı evin üst katında hunharca boğazını keserek katlediyor. Emniyet güçlerimiz kaçamadan yakalıyor. Suç aleti arandı fakat herhangi bir şey bulunamadı. Böyle bir üzüntüyü hep beraber yaşıyoruz.” 

Kaynak: İHA

Giresun Hüseyin Can Gökçek Sıla Şentürk