Son dakika... FETÖ'den yargılanan Mübariz Gurbanoğlu'nun cezası belli oldu

Son dakika... FETÖ'den yargılanan Mübariz Gurbanoğlu'nun cezası belli oldu

Mübariz Gurbanoğlu, FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etmekten 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ'ye üye olmak suçundan yargılanan iş adamı Gurbanoğlu davasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı mütalaasını sundu. Tutuklu olarak yargılanan Gurbanoğlu'nun adli kontrolle tahliyesini talep etti.

Başsavcılık, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak Gurbanoğlu hakkında yurt dışına çıkmamak ve konutunu terk etmemek şartıyla adli kontrollerin uygulanmasını istedi.

Davada Gurbanoğlu'nun avukatı beraatini talep etti. Son sözü sorulan Gurbanoğlu suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme kararını açıkladı.

FETÖ'ye bilerek ve i̇steyerek yardım suçundan 5 yıl hapis cezası verdi̇. Mahkeme yattığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti. Ancak adli kontrol şartı getirildi. Yani̇ Gurbanoğlu ev hapsinde olacak, yurt dışına çıkamayacak.

Mübariz Gurbanoğlu, 15 Mart'ta gözaltına alınmıştı. Operasyonla birlikte Gurbanoğlu'nun İstanbul Beşiktaş'taki evi ve iş yerinde arama yapıldı. İşlemlerinin ardından 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye olma' suçundan tutuklandı. 15 yıla kadar hapsi istendi.

Gurbanoğlu hakkında düzenlenen iddianamede, terör örgütüyle birbirinden ilginç ilişkiler ağı gözler önüne serildi. FETÖ lideri Gülen ile telefon konuşmaları ortaya çıktı. İddianamede en dikkat çeken detay; Gurbanoğlu'nun FETÖ elebaşı Gülen'e Pensilvanya'da yaptığı ziyaret oldu. Görüşmede Gülen'e "uçağım burada hazır, isterseniz sizi her zaman götürebiliriz, bu ülkenin size ihtiyacı var" demişti.

En çarpıcı bilgileri de tanıklar verdi. İfadeye göre, Gurbanoğlu, ofisinde "bunların hepsi gelip geçici. Hocaefendi gelecek" dedi̇. Darbe girişiminden haberdar olduğunu da bir tanığın ifadesi̇ ortaya çıkardı. "Erdoğan çok geçmeden gidecek, hocaefendi gelecek" demişti.

Hemen ardından 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Gurbanoğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile iki kez görüştüğünü kendisi de yargılandığı mahkemedeki ifadesinde kabul etmişti.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber