FETÖ'den tutuklu Mübariz Gurbanoğlu 112.5 milyon $ tazminat ödeyecek, Londra'daki mahkemenin 2. kararı da SOCAR lehine

FETÖ
FETÖ'den tutuklu Mübariz Gurbanoğlu 112.5 milyon $ tazminat ödeyecek, Londra'daki mahkemenin 2. kararı da SOCAR lehine

Londra'daki Uluslararası Tahkim Mahkemesi (LCIA), SOCAR ile FETÖ üyeliğinden tutuklu Mubariz Gurbanoğlu'nun kurucusu olduğu Palmali arasındaki ikinci davada da SOCAR lehine karar verdi.

SOCAR ile Palmali arasındaki mevcut ihtilafla ilgili ikinci tahkim kararı da açıklandı.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden (SOCAR) yapılan açıklamaya göre karar, Londra Denizcilik Tahkim Derneği şartlarına göre SOCAR lehine verildi.

Mahkeme, Palmali ve Mubariz Gurbanoğlu'nun SOCAR'a yaklaşık 63 milyon dolarlık tazminat ödemesine karar verdi. Karara göre zarar, faiz ve yasal masraflar da tazminata dahil.

Bu karar sonrası Palmali'nin büyük miktardaki tazminat talebi de reddedilmiş oldu.

SOCAR ve Palmali'nin daha önce ticari ilişkileri olmuş, ancak Palmali'nin iddia ettiği gibi bu iki şirketin hiçbir zaman ortak girişim kurmadıkları kaydedildi.

2018 yılında Palmali'nin yükümlülüklerini ihlal etmesi sonucunda SOCAR grubuna ait şirketler karşı taraf ve Mubariz Gurbanoğlu aleyhine üç ayrı tahkim davası açmıştı.

İlk davada Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi, SOCAR Overseas şirketine 49,5 milyon dolar tazminat ödenmesi gerektiğine karar vermişti.

Bu ikinci kararla birlikte üç davadan ikisinde SOCAR'a toplam 112.5 milyon dolar tutarında tazminat ödenmesine karar verilmiş oldu. 

İki şirket arasındaki üçüncü ihtilaf davasında ise süreç tamamlandı ve tahkimin kararı bekleniyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Mubariz Gurbanoğlu