Erdoğan'dan İmamoğlu'na sel tepkisi: Bakıyorsun İstanbul’da bir sıkıntı oluyor, adam Fethiye’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan muhalefeti eleştirdi. Sel felaketi esnasında Fethiye'de olan İmamoğlu'na seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sel felaketi esnasında Fethiye'de olan İmamoğlu'na seslendi.

Erdoğan, “Bakıyorsun İstanbul’da bir sıkıntı oluyor, adam Fethiye’de. Nerede olursan ol ama böyle bir felaket olduğu zaman sen oranın sorumlususun, atlayacaksın geleceksin. Ben de yaptım bu belediye başkanlığını. En ufak bir şey olduğunda nerede olursam olayım hemen atlar, İstanbul’a döner gelirdim. Şu anda bile öyle.”

''Biz ise işimize devam ediyoruz, yollarımızı yapıyoruz, onların yapması gerektiği halde yapmadıkları işi de biz yapıyoruz. Mesela Başakşehir’deki o dev hastanemizin yolu için belediye olarak rahmetli Kadir Bey’den sonra Mevlüt Bey’le de o işin yapım kararını vermiştik ama maalesef belediyede yetki beyefendiye geçince bu işi yapmayacağını söyledi. Öyle de olunca ben de bu defa Ulaştırma Bakanıma talimatı verdim. “Hemen buranın yolunu, her şeyini sen yapacaksın. İnşallah bu hastanemize de yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın bir eseri olarak bu yolu, ulaşımı sağlamış olalım” dedik. Birçok yerde buna benzer sıkıntıları yaşıyoruz. Bunları bir sormak lazım. Bu kadar belediyen var, mesela Muğla Belediyesi bunlarda, her yer yangın; nerede senin itfaiyen arkadaş? Yok. Biz, Tarım ve Orman ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hep beraber yüklendik ve hamdolsun 4-5 gün içinde edinilen tecrübelerle de söndürüldü. Ben kendim dahi gittim, baktım.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan İran İmamoğlu Fethiye