Dilan Polat - Engin Polat soruşturmasında flaş gelişme

Dilan Polat son dakika İstanbul

Son dakika haberine göre, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ait şirketlerde arama yapılıyor.

Son dakika haberi... Lüks yaşantısını her fırsatta gözler önüne seren Dilan Polat'ın sosyal medyadaki açıklamaları sonrası ortaya atılan iddiaların ardından MASAK çiftin tüm mal varlığıyla ilgili rapor hazırladı.

Raporun ardından çiftin tüm mal varlıklarına el konularak çift hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken bu sabah vergi müfettişlerinin talebi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Polat çiftine ait 15 şirkette arama yapılması yönünde karar çıkarıldı.

CEP TELEFONLARINA DA EL KONULACAK

Söz konusu kararın resmi belgede sahtecilik, suç islemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununu uygulamama suçlarından alındığı ortaya çıktı.

Öte yandan arama kararının Polat çiftinin dijital materyallerini de kapsadığı dolayısıyla çiftin telefonlarına da el konulacağı öğrenildi.

Dilan Polat - Engin Polat soruşturmasında flaş gelişme - Resim : 1

TÜM MAL VARLIKLARINA EL KONULMUŞTU

Fenomen Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın tüm mal varlığına el konulmuştu.  İstanbul'da iş yerlerine yapılan saldırılarda gündeme gelen ve 'vergi kaçırma' iddialarıyla tanınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tüm mal varlıklarına el konulmuş. Ayrıca Polat çifti hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. 

BİRİNCİ VE İKİNCİ DERECE AKRABALARININ MAL VARLIKLARINA DA EL KONULMUŞTU

Ayrıca çiftin birinci ve ikinci derece akrabalarının da mal varlıklarına el konuldu. Haklarında yurt dışı çıkış yasağı da konulan çift hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu da ortaya çıkmıştı. Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı da belirtilmişti. 

Kaynak: DHA