Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi törenine katıldı. Erdoğan, 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, program kapsamındaki konuşmasında, 3600 ek göstergeyle ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Devletimiz birçok gelişmiş ülkeden bile önce gereken her imkanı vatandaşlarımıza sunmuştur. Aşılamadaki eşikleri hızla aşarak toplumsal bağışıklığı sağlayabilirsek önümüzdeki kış aylarında o derece rahat ederiz. Aşılamada vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. 

Eğitim faaliyetlerimiz hamdolsun ciddi bir sorunla karşılaşmadan devam ediyor. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığımız herhangi bir aksaklık yaşanmaması için her konudaki gayretlerini sürdürüyor.

(Eğitimde) Bir dönem evlatlarımız arasında öz-üvey ayrımı yapan politikaların izleri tamamen silinmiştir. Hangi lisede okursa okusun devletimizin nazarında evlatlarımız eşittir, aynı hak ve imkanlara sahiptir. Eğitimde eşitlik ve adaleti tüm yönleriyle tesis etmek, hükümetimizin öncelikli meselesi olmayı sürdürecektir. Biz eğitimde günü kurtarmanın değil, istikbalimizi garantiye almanın derdindeyiz.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Bunun üzerinde çok spekülasyonlar yapılıyor. Bu sözü ben verdim diyor ana muhalefetin başındaki zat. Sen neyin sözünü veriyorsun? Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya söz vermeyiz, yaparız. 

MESLEKİ EĞİTİMDE DÜZENLEMELER

Mesleki eğitimde bazı müjdelerimiz olacak, bunları da paylaşmak istiyorum. Merkezlerde kapasitenin artırılması ve genç işsizlik oranının düşürülmesi için iki yeni düzenleme yapıyoruz. Birincisi merkezlere devam eden öğrencilerin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü tamamen kaldırmaktır. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. Böylece işgücü piyasamızın güçlenmesi için destek sunuyoruz.

İkinci olarak mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerin ücretlerini de iyileştiriyoruz. Artık kalfalar asgari ücretin 3'te biri kadar değil, yarısı kadar ücret alacaklar. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe 3600 ek gösterge