Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi ve seçim kanunu değişikliği açıklaması

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, seçim tarihine ilişkin tartışmalar hakkında konuştu, The Economist'in tepki çeken kapağı için, "Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kuraklıkla ilgili soruya, "Bu işin tek tedbiri barajlardır" diyerek yanıt verdi.

Seçim tarihi ve seçim kanunundaki değişikliklerle ilgili tartışmalar sorulan Erdoğan, "YSK, bu kronolojik yapıyı çalıştırır. Ne zaman ilan etti, örneğin 10 Mart'ta. Ondan sonra 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa seçim günüdür. Bunu da YSK takip eder. Bunlar bu işin farkında değil. 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar, bu da hayırlı bir adımdır" dedi. 

The Economist'in tepki çeken kapağı hakkında Erdoğan, "Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

DSİ, barajlarla çözme yoluna gider, büyükşehirlerde de büyükşehir belediyeleri barajlar yaparak bunun önlemini alır. Bunlar böyle anlık adımlar değil. Tedbirlerini çok daha önceden almak gerekiyor. Biz DSİ olarak şu anda ülke genelinde birçok şehrimizde barajlar yaptık, yapıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi belediyelerimizde de büyükşehir belediyelerinin barajlar yapmaları gerekir. Ben İBB Başkanı'yken susuzluk döneminde barajlar yaptık. Gördüğümüz kadarıyla oranlar ciddi manada düşmüş vaziyette ama ülke genelinde DSİ tasarrufundaki yerlerde biz bu barajları yapmaya devam ediyoruz. Bu işin tek tedbiri barajlardır. 

SEÇİM TARİHİ VE SEÇİM KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ 

Hukuk farklı bir şey. Bunun yanında guguk, o da farklı. Dolayısıyla şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Cumhurbaşkanı'nın yetkileri belli. Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 60 gün önceden bu işin ilanını yapar diyor. 60 gün sonra YSK, bu kronolojik yapıyı çalıştırır. Ne zaman ilan etti, örneğin 10 Mart'ta. Ondan sonra 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa seçim günüdür. Bunu da YSK takip eder. Bunlar bu işin farkında değil. 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar, bu da hayırlı bir adımdır. 

"TÜRKİYE'NİN KADERİNİ İNGİLİZ DERGİSİ TAYİN EDEMEZ"

The Economist'in yorumuna sizler evet diyor musunuz? Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim tayin ediyor. Milletim ne derse o olur. Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez. 

"MİÇOTAKİS'İN SÖYLEMLERİ BÖLGE KADERİNİ BELİRLEYEMEZ"

Miçotakis'in söylemleri, özellikle bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir. Gerek Lozan'ın gerek Adalarla ilgili yaklaşım tarzının şu anda Yunan yetkililer tarafından uygulanmadığını görüyoruz.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan kuraklık