Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya "islamofobi" tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya "islamofobi" tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı dünyası zehirli bir sarmaşık gibi günden güne büyüyen bu tehdit karşısında önlem almamakta ısrar ediyor. Müslümanların mukaddes değerlerine yapılan saldırılar görmezden geliniyor" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'ni kabulünde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Mevcut üyelerle bağımızı tazeleyip 1 milyon 350 bin yeni üyeyi partimize kazandırdık.

Gelişmiş ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesini hazırlıksız yakalayan bu salgın sürecini Türkiye çok iyi bir şekilde yönetmiştir. Defnedecek mezar bulamadılar ve bunlar dünyanın kapital noktasında en ileri olan ülkeleri. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımızı da sahipsiz, çaresiz bırakmadık. 

156 ülkeye ve 11 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunduk. Salgın döneminde Türk olmanın gururunu, Türk pasaportu taşımanın güvenini bir kez daha tüm vatandaşlarımıza yaşattığımızı düşünüyorum. 

Bu başarımızın birilerini rahatsız ettiğini biliyoruz. Avrupa'da koronavirüs salgınıyla beraber iyice ayyuka çıkan Türk ve Müslüman düşmanlığının sebebi budur. Neo-Nazi teröründen müslümanlarla birlikte diğer görüşler de olumsuz etkileniyor. İsveç'te Kur'an yakılması, Norveç'te Kur'an yırtılması kutsallara yönelik saldırılardan birkaçıdır. 

Batı dünyası zehirli bir sarmaşık gibi günden güne büyüyen bu tehdit karşısında önlem almamakta ısrar ediyor. Müslümanların mukaddes değerlerine yapılan saldırılar görmezden geliniyor. Eş zamanlı olarak Avrupa İslamı, Fransa İslamı gibi projelerle Müslümanlar çift yönlü bir cendereye alınıyor. Bu bir asimilasyon projesidir. Giderek yaygınlaşan bu projeye karşı hep birlikte mücadele etmemiz şarttır.

Oluşturduğumuz veri tabanıyla önümüzdeki dönemde nefret suçlarını daha yakından takip edeceğiz. 

son dakika son dakika haber