Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Rusya-Ukrayna çağrısı: Daha kararlı bir adım atması gerekirdi

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, NATO'nun tavrını eleştirerek, "Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım atması gerekirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, NATO'nun Rusya-Ukrayna krizindeki tavrını eleştirerek, "Hepsi Ukrayna'ya bol bol nasihat çekiyorlar. Ne yapacaksınız, veya attığınız adım var mı buna baktığımızda atılan herhangi bir adım yok" dedi.

Erdoğan, "Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım atması gerekirdi" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yapılmamış bir toplantıdan ne gibi mesajlar çıkacağını söylemek herhalde doğru olmaz. Saat 17:00'de toplantımızı yapacağız. Liderlerin kanaatlerini göreceğiz. Onların da kanaatlerinin yanında bizim bugüne kadar NATO'nun tavrıyla alakalı tavrımız açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım atması gerekirdi. Bu konuyla ilgili sayın Genel Sekreter Stoltenberg ile yaptığımız net görüşmeler var. NATO'nun tavrı konusunda onlara da tavrımızı iletmiştim. 

Oradaki vatandaşlarımızın, öğrencilerinizin iletişimi kurmaları konusunda açıklamalarımızı yaptık. 

Hepsi Ukrayna'ya bol bol nasihat çekiyorlar. Ne yapacaksınız, veya attığınız adım var mı buna baktığımızda atılan herhangi bir adım yok. Bu konuda da bugüne kadar bol bol nasihat çeken batı bugün de nasihatlarına devam ediyor. AB üyesi ülkelerin hemen hemen tamamına yakını NATO ülkesi ama hala bir duruş, bir kararlılık ortaya konmayınca Zelenskiy'nin de ifadesiyle nasihat çekiyorlar dedi. Bu ne dostluğa ne dayanışmaya sığmaz. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı rusya ukrayna krizi