Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Seçim tarihi de adayımız da belli

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Seçim tarihi de adayımız da belli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Toplu Açılış ve Hızlı Tren Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, buradaki hitabında, Millet İttifakı'nı eleştirerek, "Seçim tarihi de adayımız da belli. Kendilerine güvenselerdi en azından adaylarını açıklarlardı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Toplu Açılış ve Hızlı Tren Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, buradaki hitabında, Millet İttifakı'nı eleştirerek, Seçim tarihi de adayımız da belli. Kendilerine güvenselerdi en azından adaylarını açıklarlardı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kayseri'ye gelirken eli boş gelmek olmaz. Sadece bugün Kayseri'ye yaklaşık 54 milyar liralık müjdeyle geldik. 

Bu şehre yapılan her projenin bizzat takipçisi oldum. Kayseri'ye söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir iş yoktur. Eksikleri de bugün tamamlıyoruz. Birileri bugün yapacaklarımıza inanmayıp, yalanla iftirayla işi sulandırmaya çalışacaktır.

2003 yılında 130 fabrikanın birden temelini atmıştık. Ben AK kadınlara inanıyorum, onlar yorulmaz, liderini yarı yolda bırakmaz. Birileri yine bunlara bıyık altından gülmüş, bu kadar sayıda fabrikanın yapılamayacağını iddia etmişti. Fabrikaların tamamını ve üzerine daha yüzlercesini yaptık. 

Eğitimde her seviyede 323 derslik spor salonu ve 100 yataklı pansiyon yer alıyor. Ayrıca üniversitelerimizin tamamlanan yatırımlarını gündeme alıyoruz.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddete her zaman karşı olduğumuzu ifade ediyorum. Develili doktor Ekrem Karakaya kardeşimizi bir kez daha yad ediyorum. 

Milli Savunma Bakanlığımız, ASELSAN fabrikasını hizmete sundu. Orta Doğu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği 8 ayrı proje tamamlandı. Kayseri-Kırşehir Otoyol yapımını tamamladık. 2 milyar liraya bulan bu yatırımları hizmete açıyor ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerle ne kadar övünsem azdır. 

Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, biogaz tesisinden toplu konuta, bulvar yapımından alt üst geçite, millet bahçelerine, sosyal hizmet binalarına kadar tam 105 kalem eseri sizlere kazandırdı. 3 milyar lirayı geçen bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Akkışla, Develi, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Talas, Tomarza.. belediyelerimizin 190 kalemdeki eser açılışını da buradan yapıyoruz. Yerel yönetimlerden doğmuş bir siyasi iktidar olarak belediyelerimizi her alanda destekliyoruz. 

"KAYSERİ-ANKARA ARASI HIZLI TRENLE 2 SAATE DÜŞECEK"

Kayseri üretimin ve emeğin, Orta Anadolu'ndan parlayıp tüm ülkeyi kendine hayran bırakan yıldızıdır. Bu yatırımlarla istihdam oluşturan her bir iş insanımızı tebrik ediyorum. Emekleriyle bu tesislerin işlemesini sağlayan tüm emekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm bunlara ait 30 milyar liralık yatırımla 477 projenin resmi açılışını yaparak sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz. kayserimizi hızlı tren ağına dahil etme kararı aldık. Yerköy-Kayseri hattı 142 km uzunluğa sahip. Bunları ana muhalefetin başındaki Bay Kemal yapabilir mi? Yavru muhalefet yapabilir mi? Onlar ancak sökülen  musluğu takabilirler. Kayseri- Ankara arası 2 saate düşecek. Bu hattın ekonomimize katkısı 10 buçuk milyar lirayı bulacaktır. Hızlı tren hattımızın temel atma törenine canlı bağlantıyla katılarak bu sevinci birlikte yaşayacağız. 

Açılışını yapacağımız AVM ve cam elyaf fabrikasında da tekrar hayırlı olsun dileklerimizi ileteceğiz. Bizim siyasetimiz, eser ve hizmet siyasetidir. Eser ve hizmet söz konusu olduğunda bizimle yarışacak kimseyi bulamazsınız. Bu nedenle tartışmaları başka yönlere çekmeye çalışıyorlar.

Kayseri'de sizlerle birlikte 85 milyon vatandaşımızın karşısına alnı ak çıkabilmek için daha çok eser ve hizmet kazandıracağız. Bunu sırtını terör örgütlerine dayayan siyasetçi müsveddelerine rağmen yapacağız. Rabbime bana böyle bir milletin evladı olmayı bahşettiği için şükrediyorum. Hayalleri olmayanların hedefleri de olmaz. Bundan 10 yıl önce 2023 yılı hedeflerimizi ilan ettiğimizde birileri bize dudak bükmüştü. 2053 hedeflerimizde de aynı küçümseyici tavırla karşılaşmıştık. Vizyonumuzla hedeflerimize adım adım yürüdük. Hep birlikte bedeller de ödedik. Zerre kadar ders almamış bir güruhun hezeyanlarını tekrar görmüş olduk.

Boğazda Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa ettik mi, Marmaray'ı yaptık mı, Avrasya Tüneli'ni, Osmangazi Köprüsü'nü biz yaptık mı? İstanbul-İzmir 6 buçuk saati, 3 saate... Bay Kemal sen oranın milletvekilisin, biz yaptık mı? 26 havaalanından aldık şu anda 58 havalimanı var. Biz yaptık mı? Ve 6 bin 100 km karayolu varken şu anda 28 bin km karayoluna ulaştırdık mı? Durmak yok! Evet, şimdi diğer adımları atmaya devam ediyoruz.

"KENDİLERİNE GÜVENSELERDİ, EN AZINDAN ADAYLARINI AÇIKLARLARDI"

Şurada seçime kalmış 10 ay. Kendilerine güvenselerdi, en azından cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi. Hala adaylarını açıklamadılar. Hala Cumhur ittifakı adayını açıklasın. Bay Kemal Cumhur ittifakının adayı da belli, seçim tarihi de. Ülkenin yönetimini üstlenecek güçleri olmadığını söylüyorlar. Siz bunların nasıl höykürdüklerini, nasıl efelendiklerini, Büyükelçilerden aldıkları cesaretle seslerini nasıl yükselttiklerine bakmayın. 

"BU OYUNUN HESABINI 2023 HAZİRAN'DA SORACAĞIZ"

Bunca yükün altına girerler mi acaba? Girmezler, eğer gerçek bir değişim olmazsa yarın da öyle olacaklar. Demokrasi de iktidar kadar muhalefetin kalitesi de önemli. Bizim planımız yok ama yine de biz oy verin derlerse biz de hadlerini bildireceğiz. Türkiye'nin 81 vilayeti bu oyunu şıp diye çözmez mi? Bu sinsi senaryonun hesabını inşallah 2023 Haziran'ında sandıkta hep birlikte sormaya hazır mıyız? Hiçbir şey yapmadan oturdukları yerden iktidar hevesine kapılanları gördükleri pembe rüyadan uyandırmaya hazır mıyız? 

Tek devletimiz, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma gayesindeyiz. Öyle bir birleşelim ki düşmanlarımızın kalpleri daralsın. Kayseri 2023'te tercihini büyük ve güçlü Türkiye'den yana yapmayı hazır mısın? 2053 vizyonuna sahip çıkacak mısın? milletimize boyun eğdirme peşinde olanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya var mısın? Rabbim hepinizden razı olsun. 

"20 YILDA YAPTIKLARIMIZ ANLATMAKLA BİTMEZ"

Develi ve Niğde istikametindeki yolların önemli bir bölümünü de seneye tamamlıyoruz. Kayseri'ye 11 baraj ve 4 gölet inşa ettik. 1 baraj bir gölet daha inşa ediyoruz. Yapımı devam eden sulama tesisleri ile toplam 320 bin dekar zirai araziyi daha sulamaya açacağız. Kayserili çiftçilere 3 milyar dolar destek verdik. 20 yılda yaptıklarımız anlatmakla bitmiyor ve bitmez. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitabından sonra hızlı tren ve cam elyaf fabrikası temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan