Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'teki PKK/YPG provokasyonuna ilişkin açıklama: Bedelini bire yüz, bire bin ödeteceğiz

Recep Tayyip Erdoğan Muğla

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın İsveç'teki provokasyonuna ilişkin, "Bunun bedelini bire yüz, bire bin ödetiyoruz, ödeteceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Gençlik Buluşması programında gençlerle bir araya geldi. Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, gençlerin sorularını da yanıtladı. 

Erdoğan'ın gündeminde terör örgütü PKK'nın İsveç'teki provokasyonu vardı. Cumhurbaşkanı, gösteriye göz yuman İsveç'e tepki gösterdi 'İlişkilerimiz gerileyebilir' dedi. Erdoğan, provokasyon için, "Bunun bedelini bire yüz, bire bin ödetiyoruz, ödeteceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize en kalbi selam ve sevgilerimi yolluyorum. Turizmin, tabiatın, güzelliklerin şehri Muğla'da bulunmaktan duyduğum bahtiyarlığı ifade etmek istiyorum. 

Biz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerin ışıldayan gözlerinizde Türkiye'nin aydınlık yarınlarını görüyoruz. Size onun için bizim verdiğimiz ad, ne z, ne y değil, TEKNOFEST gençliği. Kendinize inanın, güvenin, bu yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak. Siz zannediyor musunuz ki, acaba bizim yerimiz ne olmuş. İşte Rusya-Ukrayna olayında Türkiye'nin konumunu gördünüz. Karadeniz tahıl koridorunda sorunu çözen hangi ülke oldu, Türkiye. İşimiz bitmedi.

"KARADENİZ TAHILINI AFRİKA'YA GÖNDEREREK BEKLENTİLERE CEVAP VERECEĞİZ"

Herkes Rusya'ya saldırırken biz saldırmadık, Putin ile ilişkilerimizi koruduk, hatta güzel de bir teklif yaptı, ben tahılı bilabedel göndereceğim dedi. Biz de senin bilabedel göndereceğini biz de fabrikalarımızda una çeviririz ve senin de arzu ettiğin gibi fakir Afrika ülkelere göndeririz dedik. (Karadeniz tahılı) Yüzde 44 Avrupa'ya gitmiş, Afrika'ya yüzde 14 gönderilmiş. Şimdi dengeleyip Afrika'ya göndererek beklentilerine cevap vermiş olacağız. 

Güvenlikte sıkıntı vardı, hallettik. Terör ayağımıza bağ oluyordu başlarını ezdik. Kimi zaman ihanete uğradık. 

6'LI MASA'YA ELEŞTİRİ

Gençler bu seçimlerin en önemli aktörleri. Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birini yapacak. Sadece adaylar arası tercih değil, aynı zamanda eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında çok önemli bir tercih yapacağız. Ya Türkiye Yüzyılı ya da siyasi istikrarsızlığın eksik olmadığı eski Türkiye iklimine tekrar döneceğiz. Masacıların nasıl bir Türkiye vadettiğini görüyorsunuz. Nasıl bir cumhurbaşkanı hayal ettiğini görüyorsunuz. Bu ülke nasıl yönetilir haberleri yok. Biz 20 yıl bu ülkeyi yönettik. Nereden aldık, nereye getirdik, her şey ortada. Şu anda ortada bir şey yok, kavga gürültü aldı başını gidiyor. Bunların anayasadan, anayasayı değiştirmekten de haberi yok. Seçime gitmenin de şartları var, daha seçim mi kazandık, cumhurbaşkanı mı seçtin. Onca toplantı yaptılar, ortaya vizyon namına hiçbir şey koyamadılar. 2023 seçimleri tüm bu zırvaların çöpe atıldığı, Türkiye Yüzyılı'nın güneş gibi üzerimize doğduğu bir milat olacaktır. 

(Gençlik buluşmasında Cengiz Kurtoğlu ile eşlik ettiği şarkı) Cengiz kardeşimin özellikle böyle bir sürprizle karşıma çıkması ve adeta orada bir beraber düet yapma fırsatını vermiş olması gençlerle de orada bütünleşmemize vesile oldu. Bir ara eğildim, biraz tize çık dedim. 

"BİZ TEMİZLEDİK AMA ŞİMDİKİ BEYEFENDİNİN BÖYLE BİR DERDİ YOK"

(Fethiye Körfezi'yle ilgili soruya yanıt) Bunlar hiçbir körfezi temizleyemezler. Ben belediye başkan adayı olduğumda CHP'yi çöp, çukur, çamur diye tanımlamıştım. Çünkü öyle bir İstanbul teslim almıştım, İstanbul'da çöp dağları vardı, çukurlar vardı ve bütün bunlarla beraber Ümraniye çöp patlaması olayı vardı. 40 civarı insanımız ölmüştü. Haliç'i temizledik ama yeniden kokmaya başladı. Biz temizledik ama şimdiki beyefendinin böyle bir derdi yok.

SEÇİM MESAJI: "GENÇLİK ANAYASAL DÜZENLEMEDE DESTEK VERECEK, İNANIYORUM"

Belli oranlar, belli sayılar parlamento içinde sizi özellikle yasal düzenlemelerden öte, fırsat olsa, anayasal düzenlemeyi getirmesi bakımından çok önemli. 400 rakamını yakalamak ciddi manada parlamentonun gücünü çok artırır ve anayasal düzenleme değişiklik gerektiğinde siz o gücünüzle anayasal değişikliği de yaparsınız. Bizim yasal düzenlemelerde sıkıntımız yok, Cumhur İttifakı olarak yapabiliyoruz. Cumhurbaşkanı olarak da biz Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri'nde detaylarına girmeyeyim, zaman zaman bazı sıkıntıları farklı kurumlar sebebiyle yaşıyoruz. Bazı kurumlar sebebiyle takılmalar yapılabiliyor. Bu seçim o bakımdan çok çok önemli. Gençlik sandıkları patlatacak olursa hele hele bize bir de anayasal noktada bir değişim gücü verecek olursa o zaman bizim ülkemizi yönetme noktasındaki gücümüz çok daha farklı olacaktır. 

CHP VE İYİ PARTİ'NİN BAŞÖRTÜSÜ İÇİN RANDEVU REDDİ

Bunlarda yalan leblebi çekirdek gibi. Dürüstlük diye bir şey yok. Yasal düzenlemeyi teklif ettiklerinde böyle bir şeye zaten ihtiyaç yok ki. Dert başka, istismar. Bunun adı siyasi istismar. Yanına da birkaç başörtülü bayanı alıyor, samimiyiz diyor. Dürüst ol, dürüst. Randevu bile vermediler. Konuşalım, beğenirsiniz beğenmezsiniz. Arkadaşlarımıza randevuyu vermediler, arkadaşlarımız da sadece Cumhur İttifakı olarak bir araya geldiler. Bu haliyle Meclis'e götüreceğiz. Hiç olmazsa alınacak neticeyi millet görsün. 

DAVUTOĞLU'NUN TARTIŞILAN SÖZLERİ

(Davutoğlu'nun 'yeniden seçim olur' sözleri) Profesörler her şeyi bilir. Böyle bir şeyin kararı Meclis'ten çıkması lazım. Meclis'te çoğunluğa sahip olduğunu neye göre konuşuyor. Bunlar siyaseti bilmiyorlar ama öğrenecekler, şu seçimde. 

HDP'NİN 'ADAY ÇIKARMA' AÇIKLAMASI

(HDP'nin aday çıkarma açıklaması) Komplo içinde komplo, yalan üzerine yalan. Kim aday çıkaracaksa çıkarır biz işimize bakarız. 

İSVEÇ'TEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ PROVOKASYONU

İsveç ve Finlandiya NATO'ya girme noktasında bizden ricada bulundular. Stoltenberg iyi bir dostumuz, biz de peki dedik. Konuştuk, sözleşmeler de imzalandı ama biz dedik, teröristleri teslim etmeyecek olursanız biz bunu zaten Meclis'ten geçiremeyiz. Meclis'ten geçmesi için her şeyden önce 130 civarında listeleri de verip bize vermeniz lazım dedik. Bunlar bunu yapamadılar. Sonra Başbakanları fena bir insan değil, ziyaret gerçekleştirdi. Kendisine basın toplantısında Bülent Keneş diye biri var FETÖ'cü, bize verin dedik. Onların yargısı Bülent Keneş'in bize deport edilmesini reddetti. Bunların caddelerinde Stockholm'de sık sık PKK gösterilerini izliyoruz ama tüm uyarılara rağmen PKK'nın, PYD'nin durdurulması diye bir şey söz konusu olmadı. Şu anda Meclis Başkanlarının bize ziyareti söz konusuydu, Meclis Başkanımız da bunu reddetti. Bunlar hala Türkiye'yi eski Türkiye zannediyorlar. Bu duruma bir el koymazlarsa İsveç'le münasebetlerimizi çok daha gerebilir. Bu sadece İsveç'te değil, sadece Finlandiya'da değil, Almanya'da yok mu, Fransa'da yok mu, İngiltere'de yok mu? Hepsinde bu terör örgütleri boy göstermeye devam ediyor. Biz de bunlara tavrımızı buna göre belirleyeceğiz. Attıkları bütün adımlar, Türkiye'de bunlar istediklerini gerçekleştiremedikleri için. Güya dışarıdan bizi kuşatacaklar. Onuruna, gururuna dört dörtlük sağlam olan bir iktidar var. Bundan sonraki süreçte de bunlar terörle mücadelede Türkiye'yi dışarıdan kuşatamazlar. Türkiye kendi içinde çok sağlam. Bunlara da bunun bedelini bire yüz bire bin ödetiyoruz, ödeteceğiz." 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan muğla