Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Her zaman Azerbaycan'ın yanındayız

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan açıklamalarında, Ermenistan'ın provokatif tutumunun sonuçları olacağını belirterek, "Her zaman Azerbaycan'ın yanındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü'nde, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'ne katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın yaptıkları kabul edilemez. Bu tutumun, Ermenistan için sonuçları olacak. Ermenistan enerjisini barış için kullanmalı. Temennimiz Ermenistan'ın yanlıştan dönmesi. 

Tüm emek sahiplerini yüklenici firmayla birlikte kutluyorum. Bugün hizmete aldıklarımızla toplam yurt sayımızı 800'e ve yatak sayımızı da 850 bine çıkardık. Bay Kemal, bu iş lafla olmuyor.

Üniversiteye yeni başlayan ve ara sınıf öğrencisinin başvuruları düşünüldüğünde bu hizmetlerin büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Her başvuru 12 kamu kurumunun dijital altyapısıyla denetlenmektedir. 41 il merkezimizde başvuran her öğrenci yurda yerleştirilmiştir. Yurt ücretlerinde herhangi bir artışa gitmedik. Aylık 250 ile 450 TL arasındaki yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacağının müjdesini vermek istiyorum. 

Yaz dönemi için uygulamaya başladığımız seyahatsever projesiyle 30 yaşına kadar olan gençlerimize yurtlarımızın kapısını ücretsiz olarak açtık. Bu ve benzeri projeleri gençlerimizin hizmetine sunmayı sürdüreceğiz.

Bir dönem en büyük sorunumuz üniversite harçlarıydı. Marjinal örgütler, daha okullar açılmadan bu meseleyi provokasyon malzemesi haline getirirlerdi. Biz bu meseleyi kökünden çözdük. Elbette sadece bununla kalmadık. Kredi ve burs imkanlarını da geliştirdik. Burs ve kredi alabilen öğrenci sayısı 1 milyon 383 bine çıktı. Başvuran her öğrencimize ya kredi ya burs veriyoruz. 2002'de sadece 45 TL olan burs kredi meblağını biz her yıl artırdık. Şu an lisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisansa bin 800 doktor öğrencilerine de 2 bin 550 TL kredi ya da burs veriyoruz. Beslenme yardımını da 750 TL'ye çıkararak hiçbir gencimizi mağdur etmedik. 

Temmuz ayındaki kabine toplantısında kredi geri ödemelerinin sadece alınan rakam üzerinden geri alınması kararı aldık. Ekim ayında meclis faaliyetleri başlayınca faaliyete geçecek bu uygulamayla toplamda 3 milyon 750 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu ortadan kaldırıyoruz. Dünyadaki yüksek öğrenim kurumlarına olan borçlarını bankadan kredi alarak ödeyen gençlerin, bunun yükü altında ezildiğini oralarda yaşayanlar çok iyi bilmektedir. 

Bu ülkenin ufkunu karartmaya çalışanlar kendi bataklıklarında çırpınadursun biz gençlerimize umut aşılamaya devam edeceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan her evladımızı bağrımıza basmaya devam edeceğiz. Sizlere vatandaşı olmaktan gurur duyacağınız bir ülke bırakmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Evlatlarımızı PKK'ya FETÖ'ye kurban verdik. Gençlerimiz sağ sol diye birbirlerine kurşun sıktı, birer piyon gibi kullanıldı. Bu ülkenin gençleri kanlı terör örgütlerinin kanlı çarklarında öğütüldü. 

Bu ülkede başörtülüden doktor olmaz, işçinin çocuğundan diplomat olmaz, esnafın çocuğundan iş adamı olmaz, köyden sanatçı olmaz dediler... Yıllarca bu ülkenin insan kaynağını saçma sapan bahanelerle harap ettiler. İşte, karşınızda İmam Hatip mezunu bir Cumhurbaşkanı. Demek ki oluyor. Bunlar öyle alçak bir tezgah kurdular ki, kendi çocukları ile milletin çocukları arasında uçurum kurdular. İzmir Belediye Başkanı çıkıp Osmanlı'ya hakaret ediyor. Be ahlaksız, sen İzmir'i pislikten lağım sularından kurtaramıyorsun, acaba diktiğin ne var? Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın? Bu gençlik inanıyorum ki, ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecektik. 81 vilayetimizin tamamın üniversitelerimiz var mı? Artık okullar çocukların ayaklarına gidiyor. Biz bu oyunu böyle bozduk. Çetin mücadeleler verdik. Kat sayı diye bir ucube ortaya atarak çocuklarımızın yıkılıp giden hayallerinin enkazı da bizim yüreğimizdedir. Kendi ideolojilerinden kendi çevrelerinden olmayan gençlerimizin eğitim ve istihdam haklarına karşı sergiledikleri hoyratlık da bizim yüreğimizdedir. 

Cudi'yi terör örgütlerinin başına çökerttik. bir zamanlar akşam saatlerinden sonra dışarıya çıkamayan Güneydoğu'daki kardeşlerim, şimdi rahatlıkla akşam saatlerinde de dışarıya çıkabiliyor. 

Amacımız büyük ve güçlü Türkiye'nin kapılarını sizler için sonuna kadar açmaktır. Hazır mısınız?

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı