Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomide pozitif yükseliş mesajı

Recep Tayyip Erdoğan beştepe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de işçilerle buluştuğu toplantıda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de işçilerle buluştuğu programda konuştu. Erdoğan, ekonomiye yönelik mesajlarında, " Turizm başta olmak üzere hizmetler sektöründe süratli toparlanma yaşanıyor. Makro ekonomide dengeler yerine oturmaya başladı. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ülkemizin potansiyeline, milletimizin çalışkanlığına güvenerek çıtayı sürekli daha yükseğe çıkarıyoruz. Türkiye'nin son 19 yılda istihdam sayısını 9.5 milyon artırdık. Milli gelirimiz Türk Lirası olarak yaklaşık 11 kat yükselirken, asgari ücretin 16 kata yakın artması, bunun en somut örneklerinden biridir. Fevkalade yükselişi emekli maaşlarında görmek mümkündür. 

Darbe girişimleri, ekonomik saldırılar, afetler, salgın sebebiyle biraz hedefimizde gecikmiş olsak da buna sıkı sıkıya bağlıyız. Turizm başta olmak üzere hizmetler sektöründe süratli toparlanma yaşanıyor. Makro ekonomide dengeler yerine oturmaya başladı. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor. Hem işçilerimizin hem memurlarımızın toplu sözleşmelerinde tatminkar artışlar yapmaya kavuşma imkanı sağladık. 

Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür. Sembolü '2023 hedefleri' olan bu süreci devam ettirdiğimizde, evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber