Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan Togg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, yerli otomobille ilgili olarak, "Türkiye'nin Otomobili projesi tüm hızıyla devam ediyor. İlk seri üretim araçları 2022 yılı sonunda banttan indirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'na katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Biz yerli markamızı geliştirerek ülkemizde rekabetçi bir iklim oluşturmak istiyoruz. Türkiye'nin Otomobili projesi tüm hızıyla devam ediyor. İlk seri üretim araçları 2022 yılı sonunda banttan indirmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yatırım sayesinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların da en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır. İlave 3000 kişilik ilave istihdam olacaktır. Bu yatırımın yan sanayiye ciddi katkılar yapmasını, ilave 15 bin kişilik dolaylı istihdam gerçekleştirmesini bekliyoruz. 

Türkiye'de yatırım yapan şirketlere her gün yenilerinin eklenmesinin gerisinde son 18 yılda uyguladığımız girişimci dostu politikalar bulunuyor. Herkes için cazip bir yatırım iklimi oluşturduk. Yurt dışı seyahatlerimizde düzenlediğimiz iş forumlarında, girişimcilerimizi buluşturarak yeni ortaklıkların kurulmasına vesile olduk. Son derece sınırlı ticaretimizin olduğu ülkelerde bugün Türk malı ürünler kullanılıyor. Geçen yıl salgından dolayı düşmüş olsa da, turist sayımız her sene rekor kırıyor. 

Covid 19 salgınında birçok ülke ekonomik daralma yaşarken Türk ekonomisi toparlama sürecini başarıyla yürütüyor. 2020 yılını yüzde 1.8'lik büyüme ile kapattık. Bu oranla Çin'in ardından G-20 içinde en büyük büyüme sağlayan ülke olduk. Bu dönemde G-20'de sanayi üretimi en çok artan devletler arasında yer aldık.  2021 senesini orta vadede nitelikli büyüme dönemine girdiğimiz bir yıl olarak değerlendiriyoruz. 

YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

Geleneksel motorlu araç teknolojilerinin baskın olduğu dönemde artık şartlar eşitlenmiş durumdadır. Bu durum mevcut üreticileri de yeni yatırımlara zorlamaktadır. Ford Otosan'ın Kocaeli'deki yatırımı, bu dönüşümün en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Biz yerli markamızı geliştirerek ülkemizde rekabetçi bir iklim oluşturmak istiyoruz. Türkiye'nin Otomobili (TOGG) projesi tüm hızıyla devam ediyor. İlk seri üretim araçları 2022 yılı sonunda banttan indirmeyi arzu ediyoruz. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Recep Tayyip Erdoğan Ford Otosan yerli otomobil TOGG Türkiye'nin otomobili