Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon ve fahiş fiyatlarla ilgili mesaj

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon ve fahiş fiyatlarla ilgili mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Phaselis Tüneli açılış töreninde konuştu. Erdoğan, enflasyon ve fahiş fiyat artışlarıyla ilgili olarak vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemer – Kumluca Yolu Phaselis Tüneli açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, enflasyon konusunda önemli mesajlar verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Akdeniz sahil yolundaki bu tünel, Antalya'nın batısındaki ilçelerimizin Antalya şehir merkezi ile irtibatı daha hızlı ve güvenli hale gelecektir. Bu tünel sadece vakit ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak. Karbon emisyonunda 1.8 bin ton azaltım sağlayacaktır. 

Salgın ve savaş krizlerinin ortasında yatırımıyla, ihracatıyla büyüyen bir Türkiye fotoğrafına sahip olmamızı, geçtiğimiz 20 yılın ürünü bu altyapıya borçluyuz. Altyapıları eskiyen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek, çoğu alanda da onları geçebilecek imkanlara sahibiz. Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Bugün yaşadığımız sıkıntıları önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye'nin bedeli olarak görüyoruz. 

ENFLASYON MESAJI

Rakiplerimiz ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak hesaplarla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyor. Sıkıntılar sadece Türkiye'ye mahsus gibi göstermeye çalışanların niyeti, küresel senaryoların borazanlığını yapmaktır. Enerjiden gıdaya, teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları, tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Türkiye bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığına dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemelerini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. 

Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de üretimde işler iyi gidiyor. Enflasyonun boynunu kırdığımızda hedeflerimiz önünde engel kalmayacaktır. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan