Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlara meydanı bırakmayacağız

Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlara meydanı bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'nde yer alan Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'nde yer alan Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılış törenine katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün açılışını yapacağımız müzemiz, külliyemizin en önemli bölümlerinden biridir. Bu müzenin şehrimize ve ülkemize kazandırılmasına emeği geçenleri özellikle tebrik ediyorum. İstanbul'un tarihi, coğrafi ve kültürel yapısını yansıtan bu müzenin ziyaretçileri, medeniyetleri inşa eden asli gücün ilim ve hikmet olduğunu fark edeceklerdir. 

Ülkemiz bir dönem tarihi ile, kültürü ile bağını koparmak için özel gayret sarf eden bir zihniyetin tasallutu altında kaldı. Şehirlerimiz, medeniyet değerlerimiz bilinçli şekilde tahrip edildi. Şimdi sizlerle bunlardan birini paylaşmak istiyorum. Camiden çıktıktan sonra şair bu eserin banisi olan Kanuni Süleyman'ın kabrini ziyaret etmek ister. Hamdullah Suphi'nin rengi değişir. Misafirini talebinden vazgeçirmeye çalışır. Bu durumda bir gariplik sezen şair, açık sözlü olmayan davet edince Suphi, türbelerin kapalı olduğunu söyler. Sebebini de bir müddet mazi ile alakamızı kesmek istedik, kapıya kilit vurduk diye açıklar. Misafirin tepkisi ibretliktir. Tarihi olmayan milletler efsane uydurarak kendilerini tatmin ediyor. Siz muhteşem tarihe sahipken, kabirleri nasıl kapatabiliyorsunuz? 

Türkiye'nin üstüne kara bulut gibi çöken bu dönemi yırtıp atan milletimiz yeniden güçlenmiştir. Biz bu özlemleri hayata geçirmenin gayreti içindeyiz. 

Ülkemizi kalkındırırken medeniyetimize sahip çıkıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemizi küresel rüzgarın etkisiyle savurmak isteyenlere meydanı bırakmayacağız. Ülkemizin dört bir yanında yeni eserler inşa etmeyi sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle açılışını yaptığımız müzenin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan