Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzun yıllar dışlanan engelli kardeşlerimiz artık ben de varım diyor

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzun yıllar dışlanan engelli kardeşlerimiz artık ben de varım diyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Spor Aşkı Engel Tanımaz" Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Uzun yıllar dışlanan engelli kardeşlerimiz artık ben de varım diyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Spor Aşkı Engel Tanımaz" Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni'ne katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Engelli kardeşlerimizin hayata 4 elle sarılmalarından aldığımız ilhamla biz de Rabbimizin bizlere emaneti olan kardeşlerimizin hayalini gerçeğe dönüştürmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bizim siyaset ve devlet anlayışımızda hiç kimse doğuştan özelliklerinden dolayı ötekileştirilemez. Hiç kimse dış görünüşünden dolayı ayrımcılığa maruz bırakılamaz. Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır.  Ben buradan sporcularıma seslensem. Paris'e hazır mıyız? Paris'ten inşallah dolu dolu zaferlerle döneceğiz. 

Türkiye'de çok uzun yıllar engelli kardeşlerimiz ya ihmal edilmiş ya da önyargıların kurbanı olmuşlardır. Sürekli yapamazsınız denilerek özgüvenleri törpülenmiştir. Engelli kardeşlerimizin sorumluluğu çok büyük ölçüde ailelerin uhdesine bırakılmıştı. 2010'da Anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı Anayasal güvence altına aldık. Özgün uygulamaları biz hayata geçirdik. 

Özel öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen bir diğer çalışma destek eğitim odalarının sayısını artırmaktır. Sayı 2022 itibarıyla 638'e ulaştı. Biz sizi yalnız bırakmayacağız. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Bu adımlar sayesinde engelli kardeşlerimizin özgüveni yükseldi. Uzun yıllar dışlanan engelli kardeşlerimiz, sporda, sanatta, akademide artık göğüslerini gere gere ben de varım diyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan son dakika