Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'de yaptıklarını bize de yapmak için gün sayıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin Gündem haberleri son dakika

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin mitinginde halka hitap etti. Erdoğan açıklamasında 14 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimlerin önemine dikkat çekerek, "Suriye'de yaptıklarını bize de yapmak için gün sayıyorlar, görüyorsunuz değil mi?" dedi.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, 14 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimlerin önemine dikkat çekerek, "Suriye'de yaptıklarını bize de yapmak için gün sayıyorlar, görüyorsunuz değil mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

"Pazar günü Mardin bir başka gümbürdeyecek"

- Kızıltepe bu seçimler gümbür gümbür patlıyor mu? Gençler, ya siz bugün bir başlasınız. Sizin heyecanınızdan ben şunu anlıyorum, pazar günü Mardin bir başka gümbürdeyecek. Ben size inanıyorum. Mardin'in güzelliklerini sayama kelimeler yetmiyor. Tüm farklılıklarımızla kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Teröre asla müsamahamız yoktur. Terörle bağı olanın, milletimizle bağı olmaz. 

"Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz"

-Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz. Yavrularımızı geleceğinden koparıp ellerine silah verenleri de onları meşrulaştıranları da benim milletim affetmez. Bizim kader coğrafyamızı bölmelerine asla müdahale etmeyiz. 

-Biliyorsunuz bu Selo, Diyarbakır’da bizim 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden oldu mu, Yasin Börü evladımızın şehit olmasına neden oldu mu? Peki bunun hesabını bay bay Kemal sen nasıl vereceksin? Utanmadan sıkılmadan şimdi Selo’yu bırakacağız diyor.

-PKK'dan DAEŞ'e ve FETÖ'ye kadar üzerimize salınan örgütlerle neyin amaçlandığını biliyoruz. Türk deyince tüyleri diken diken olanlar, Kürt deyince Kandil diyenler, Arap deyince DAEŞ'i öne sürenler bizden değildir. Mardin bunları iyi tanır, hepsinin de ciğerini bilir. Mardin bugüne kadar sırtını emperyalistlere dayayarak milletine efelenenlere eyvallah etmedi.

"Suriye'de yaptıklarını bize de saymak için gün sayıyorlar"

-Türkiye Yüzyılını beraberce kuracağız. Pazar günkü seçimler çok önemli. Pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim, yoksa görüyorsunuz PKK'sından FETÖ'süne hepsi ellerini ovuşturarak bekliyorlar. Suriye'de yaptıklarını bize de yapmak için gün saydıklarını görüyorsunuz değil mi? Allah muhafaza bu ülke bir tökezlerse topu birden üzerine gelmek için fırsat kolluyor. 

"Sapkın akımların önünü açanların heveslerini kursaklarında bırakmak boynumuzun borcu"

-İşi gücü bırakıp sapkın akımların önünü açanların heveslerini kursaklarında bırakmak boynumuzun borcudur. Biz, hem ülkemizin kazanımlarına sahip çıkacağız, hem değerlerimize göz dikenlere fırsat vermeyeceğiz hem de Türkiye yüzyılı bayrağını en tepeye dikeceğiz.

-Ülkemizin başına getirmek istedikleri bay bay Kemal'i biliyorsunuz değil mi? İnanın önüne beş koyun katıp şu ovaya salsanız akşam hepsini kaybedip öyle döner.

-Bunların Kürtlük Türklük bir derdi yok. Mardinli iradesini bay bay Kemal' teslim eder mi? Kendi ihtirasları uğruna milletini ateşe atacak kadar kontrolünü kaybetmiş bir şahsa benim milletim güvenir mi? Bir fitne tüccarına benim Mardinli kardeşim itibar eder mi? 

"Mardin'e 21 yılda 97 milyar TL yatırım yaptık"

-Mardin, Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun, biz bu ülkede 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık, sadece onlarla konuştuk. Ülkemizin tüm şehirlerini, her bir vatandaşımızın hayat kalitesini yükseltecek yatırımlar yaptık. Mardin'de 97 milyar TL yatırım yaptık.

-Artuklu Üniversitesini faaliyete geçirdik. İhtiyaç sahiplerine 10 milyar TL'yi aşkın kaynak katardık. 15 hastane 37 sağlık tesisi inşa ettik. Şehir hastanemiz kuruluşunu tamamladığımız üniversitemizin tıp fakültesiyle birlikte faaliyet gösterecek.

"Mardin'e TOKİ ile 11 bine yakın konut kazandırdık" 

-TOKİ ile 11 bine yakın konut kazandırdık. Şimdi de İlk Evim projemle konut ve arsa vereceğiz. 3 binden fazla bağımsız bölümü dönüştürdük, 6 Millet Bahçesi tamamlandı. Yol uzunluğu 279 km oldu. Çukur eylemlerinde tahrip edilen caddeleri yeni baştan inşa ettik.

-Ceylanpınar-Kızıltepe yolunu 2024 yılında, Midyat yolunu da 2025'de tamamlıyoruz. Mardin Havalimanı'na 3 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Dünyanın en büyük barajı olan Ilıksu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajını kazandırdık.

-Mardinli çiftçilerimize 3 buçuk milyon TL tutarında destek verdik. GAP'ı biz hızlandırdık, kalan projeleri de inşallah sonuçlandırmak yine bize nasip olacak.

-2 OSB ve Mazıdağı endüstri bölgesini kurduk. Mardin ve ilçelere doğal gaz sağladık. Derik ve Nusaybin de yakında doğal gazla kavuşacak.

-Karadeniz gazı sevincini paylaşmak için hemen faturalara yansıttık. 1 ay tamamen ücretsiz bir yıl da sıcak su ve mutfak kullanımını faturalardan düştük. 

-21 yılda ülkemizi asırlık hizmetlerle donatırken hep bugünleri düşündük. 

-Bu kadim topraklar üzerinde hesabı olanlar sinsi niyetlerinden vazgeçmedi. Türkiye'yi çevrenizde gördüğünüz siyaseten zayıf, ekonomik olarak bitik ve güvenlik olarak sıkıntılı bir yer yapmak için çok uğraştılar. Darbelerin ve terör örgütlerinin emeli buydu. Sizler oyunu gördünüz, tercihinizi milletin birliğinden yana yaptınız. 

-Sizden aldığımız destekle her türlü desteği verdik, her türlü mücadeleyi verdik. Birileri sokakları çukurlarla bölmeye çalışırken, biz, Kürt kardeşlerimiz için kendimizi siper ettik.

"Enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız"

-Pahalılık ve fiyatları yakından takip ediyoruz. Bunların çözümlerini de tefecilerden borç dilenerek değil ülkemizin kendi kaynaklarında arıyoruz. Enflasyonu önümüzdeki dönemde tek haneye indirmek de kararlıyız. Ülkemizin turizmde ve diğer alanlarda elde ettiği kazancı ülkemizin refah seviyesini düzeltmek için kullanacağız.

-Karadeniz gazı ile önemli bir kaynağa kavuştuk. Savunma sanayi ihracatıyla yine onlarca milyar dolar devletimize akacak. Turizmde dünyanın ilk 3'ündeyiz. 

-14 Mayıs ülkemiz için bir milat olacak mı? Biz bunun çabasını verirken, teröristleri çıkarma, ekonomimiz tefecilere teslim etme, firmalarımızı yabancılara peşkeş çekme, evlatlarımızı LGBT sapkınlarına terk etme sözü veriyor. 

-Kardeşlerim, CHP, LTGBT'ci, İYİ Parti LGBTC'i, HDP LGBT'ci. AK Parti'ye sızabilirler mi, MHP'ye sızabilirler mi, Cumhur İttifakı'na sızabilirler mi? Bunun için tavrımızı sandıkta gösterelim, oyumuzla gücümüzü gösterelim, sandıktan ümidini kesenlerin bizi kışkırtmasına izin vermeyeceğiz.

-İktidarın yolunu terör örgütleriyle iş birliğinde arayanlara cevabı sandıkta vereceğiz. Sandıkları patlatıyor muyuz? 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Mardin Gündem haberleri