Cumhurbaşkanı Erdoğan: Su ürünleri her zaman rekorların sektörü oldu

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı Balıkçı Barınağı'nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Su ürünleri her zaman rekorların sektörü oldu" dedi.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı Balıkçı Barınağı'nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılışında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-Balık stoklarımızı artırmak adına balıklandırma faaliyetini hayata geçirdik. Balıkçılarımızın yoğun emeği ve sağladıklarımız sayesinde su ürünleri her zaman rekorların sektörü oldu. Yıllık üretim miktarı ilk defa 1 milyon tonu geçerek bu rekorlara yenisi eklendi. Sadece üretimde değil ihracatta da her yıl rekor kırıyoruz.

-Yaklaşık yüz ülkeye ihracat yaptık. Ülke ekonomisine tam 1,7 milyar dolarlık kazanç sağladık. Geçtiğimiz hafta İzmir Körfezi'ndeki sahneleri gördük, Haliç'teki müsilaj sıkıntısını çok iyi görüyoruz. Bunun için siz balıkçı kardeşlerimizden daha fazla hassasiyet bekliyorum. 

-Balıkçı gemilerimiz artık uluslararası sularda da boy gösteriyor. Her yıl yeni ülkelerle balıkçılık anlaşmaları yapıyoruz, anlaşma yaptığımız ülke sayısını 15'e çıkardık. Moritanya başta olmak üzere 8 ülkede avcılık faaliyetinde bulunuyoruz. Sömürgeci değil kazan kazan anlayışıyla yapıyoruz. Ülkemizin ve siz balıkçılarımızın faaliyetlerini korumak için mücadele veriyoruz. 

-Artık denizlerde balıkçılığın endüstrisini kurmayı hedefliyoruz.