Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırıların nedeni sadece Erdoğan'ı indirmek değil, ülkemizi malum yerlere bağımlı hale getirmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırıların nedeni sadece Erdoğan'ı indirmek değil, ülkemizi malum yerlere bağımlı hale getirmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefeti sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ülkemize yapılan saldırıların nedeni sadece Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirmek değil, ülkemizi malum yerlere yeniden bağımlı hale getirmek" dedi.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sakarya bugün bir başka, coşkun. Bu yolda dün bir ve beraberdik. Bugün yine bir beraberiz, yarın yine bir beraber fetihlere koşacağız. Bugün Sakarya'yı ayağa kalkmış olarak görüyorum. Uzun yolculuklardan geldim. Özbekistan'dan New York'a geçtim, orada BM Genel Kurulu'nda hitabımızı dünyaya yaptık. Türk evinde bizim inşa ettiğimiz yerde dünya liderleriyle arka arkaya bire bir görüşmeler yaptık. Hamdolsun hepsinden de gerek konuşmalarımız gerek milletimizle ilgili hep teşekkür aldık. Bu milletin bir evladı olmaktan daha büyük bir bahtiyarlık var mı? Bu coşkuyla yürüdük ve Rabbim de önümüzü açtı. Afrika'da, Asya'da, Myanmar'da, Arakan'da Türkiye var. Nereye gidersen git Türkiye var. Ezelden beri Sakarya bizi bilir, biz de Sakarya'yı biliriz. Bilmeyenler Ankara'nın Batısında yetişenler savaşın burada yapıldığını sanır. Bay Kemal yolları bilmiyor. Belediye Başkan adayı olmuştu, Kağıthane'ye Kağıttepe diyordu. Ülkem bunlar eline kalırsa ne olur? Ben size inanıyorum. Sakarya'yı bilmeyenler buradaki otoparkı seçim vaadi olarak söyler.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'ünci yıldönümüne yaklaşıyoruz. Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yılını geride bıraktık. Eylül'ün 9'una kadar da Yunanı ülkemizden atarak bir dizi zaferi coşkuyla kutladık. Bunlar şehit nedir, şüheda nedir bilmez. Sakarya, kendi mücadelesiyle düşmanı bu topraklardan söküp atmıştır. Sakarya'yı büyütmek için 20 yıldır gece gündüz çalıştık. Sakarya'ya kazandırdığımız eser ve hizmetleri en iyi sizler biliyorsunuz. Çeşitli kurumlarımızca şehrimize kazandırılan toplam yatırım bedeli 4 milyarı bulan 203 projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Bay Kemal, İBB Başkanıyla birlikte musluk açıp kapatmaktan anlar. Çeşitli ilçelerimizdeki spor yatırımlarımızı resmen hizmete sunuyoruz. 250 milyon liralık yatırımları resmen hizmete sunuyoruz. Kamu yatırımlarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Sakarya Büyükşehir Belediyemiz 58 kalemde 725 milyon liralık yatırımı şehrimize kazandırdı, şehir genelinde 238 milyon TL maliyetle 401 km asfaltlama yaptı. Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Kocaali, Karasu, Söğütlü, Akyazı, Ferizli ve diğer belediyelerimiz pek çok kıymetli yatırımı vatandaşlarımıza sundu. 1 milyon 100 milyonu bulan yatırımların da hayırlı olmasını diliyorum. Sakarya'ya 42 milyar lira tutarında yatırımlar yaptık. Şehrimizde TOKİ çalışmaları devam ediyor. Sakarya'da 900 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm yürütüyoruz. 250 bin konut projesi kapsamında 2 bin 750 konut daha yapacağız. Eski stadın yerini Millet Bahçesi olarak düzenlerken Serdivan'dakini de hizmete açtık. Birçok yolu da kalan kesimlerini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Otoyol bağlantıları başta olmak üzere çok sayıda yol projesini de yıl sonunda hizmete açıyoruz.

Karapürçek çalışmasına da bu yıl başlıyoruz. Hızlı tren fabrikasını da buraya kurduk. Karasu Limanı'nı işletmeye açtık. 2 baraj 4 gölet inşa ettik ve 2 gölet 1 baraj daha inşa ediyoruz. Ballıkaya Barajı'nda sona geldik. fiziki gerçekleşmeleri 160'ı bulan Geyve Doğantepe ve Merkeztepe barajları 17 bin dekar araziyi sulayacak. Son yılda birçok alanda merkezler kurduk. Geçen ay 4 milyar 550 milyon TL yatırım bedeli ve 2 bin 500'den fazla istihdam kapasitesi olan 44 yeni fabrikayı bakanımız hizmete açtı. Aktif sigortalı sayısı 167 binde 326 binin üzerine çıktı. Biz öyle birileri gibi yarısı yalan yarısı yanlış bir kısmı da boş laflardan ibaret laflarla iş yapmıyoruz. hizmetlerimiz, eserlerimizle konuşuyoruz. 

İnşallah 2023'te bir kez daha ülkemizi eserleriyle şenlendirdiğini kimin yerinde yeller estiğini bir kez dah göreceğiz. Bir 6'lı masaları var. Bundan bir şey çıkar mı? Bunlar her toplantıda bir sonraki toplantıyı kimin evinde yapacaklar onu yönetiyorlar. Birileri kendilerine emanet edilen kurumları batırmakla meşgul. SSK'da hastanelerde ölüm döşeklerinde kaldılar. Birileri ülkeyi yönetmeyi partisindeki hizipleri yönetmekle karıştırıyor. Parti teşkilatlarından devşirdikleri figüranlarla bu iş olur sanıyor. 85 milyonla kucaklaşmak gerekiyor, biz halkımızla birlikteyiz. Türkiye'nin çıkarlarını en üst seviyede korumak gerekiyor. Rusya Ukrayna arasında savaş var. 4 milyon ton üzerindeki tahılı Karadeniz'den alıp dünyaya dağıtan hangi ülke. Esirlerin takasını Türkiye yaptı. aldık ve takası yapıp ülkelerine gönderilmesi gereken yerlere biz gönderdik. Şu anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri, dünya bizleri konuşuyoruz, Türkiye'yi konuşuyor. Biz derdimizde millet var.

Bir de bunları çözmek için gerekli birikim ve dirayet lazım. Ayrıca ülkenin her meselesini çözecek plana ve sabra sahip çıkacaksınız. 85 milyonun her birine sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyun. Son 20 yılda bunca eser ve hizmeti bunlar kazandırabilir miydi? Gençlerin beklentisine bunlar cevap verebilir miydi? BM Genel Kurulu'nda dünyaya hitap ettik, BM binası karşısına Türk Evi inşa edildi. Bütün çalışmalarımızı oradan yürütüyoruz. Bunların ülkenin herhangi bir çözümüne dair vaadini duyamazsınız. Kapasiteleri ve hazırlıkları yok. Bütün umutlarını küresel krize ve iftira kampanyalarına bağlamış durumdalar. 6'lı masayı gerektiği şekilde millet olarak devirmeye hazır mısınız? Şu anda bu meydan bunu zaten söylüyor. Ülkemizin son 8-9 yıldır yaşadığı kesintisiz saldırıların nedeni AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı ve Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirmek değildir, asıl Türkiye'yi her şeyiyle malum yerlere güç odaklarına tekrar bağımlı hale getirmektir. Gezi Olaylarından, 17-25 Aralık yargı darbe girişimine, sınırlarımızın tacizine ve 15 Temmuz darbe girişimine ve ekonomimizi mahvetme tehdidine kadar hepsinin gerisinde bu gaye vardır. Dünyaya etkileyen krizler, herkes gibi bizim ekonomimizde de dalgalanmalara neden oldu. Köprülerimizde araçlar maşallah gidip geliyor, hani her şey batmıştı? Bu, ekonomik canlılığı gösteriyor.

TURKOVAC'ı yaptık ve bu aşıdan fakiri ülkelere de gönderdik. Gelişmiş ülkeler dahi bu tablo karşısında şaşkına döndü. Kendimizi krizlerden olumlu yönde ayrıştırmayı başardık. Varsınlar, 40 tilkiyi kuyruklarını değdirmeden dolandırmaya devam etsinler, biz kendi işimize bakacağız. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Sakarya