SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde partililerle bir araya geldi. Erdoğan, pamuk ve ayçiçeği üreticileri için müjdeleri peş peşe sıraladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'daki konuşmasında müjdeleri peş peşe sıraladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şu şekilde:

-CHP ve şürekası Ankara'da siyasetçilik oynarken biz il il Türkiye'yi dolaşıyoruz.

-Türkiye'nin kendi ekonomi programına kafa yormak yerine ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz.

-Urfa'yı anlamak demek bu şehre değer vermek demektir. Tüm güzellikleriyle bu şehri sevmek demektir. Urfalının sofrasına oturmayan, yediğini yemeyen, derdiyle dertlenmeyen bu şehri ve insanlarını anlayamaz."

-İktidara giden yolu, dili dualı kardeşlerimin yerine Londra'nın karanlık sokağında arayanlar Şanlıurfa'yı idrak edemez."

-Bay Kemal'in CHP'si gibi seçim yaklaşınca proje açıklayıp seçim bittiğinde projeyi unutanlardan değiliz, sözümüzü tutarız.

-Bugün bir müjdede pamuk ve ayçiçeği üreticilerimize verelim, pamuk üreticilerimizin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz. Küresel fiyatlardaki gelişmeleri dikkate alarak pamuk üreticilerimizin kilogram başına düşen desteğini 1,10 kuruştan 1,60 kuruşa yükseltiyoruz.

-Böylece toplam destekleme tutarımız kilogram 2.14 kuruşa ve dekar başına da 1071 liraya ulaşıyor. Ayçiçekte ise mazot ve gübre desteğini 109 fark ödemesini de 70 kuruş seviyesine yükseltiyoruz. 

-550 bin ton ayçiçeği üretimiyle tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyoruz. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 1 ay sonra tarihimizin dönüm noktalarından 2023 senesine giriyoruz. Cumhuriyetin 100'üncü yılıyla birçok ilki de yaşayacağız. Kritik projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ülkemizin yerli ve milli otomobili TOGG'u yılın ilk çeyreğinde yollarda görmeye başlıyoruz. 

-Milli muharip uçağımızı hangar çıkarıp KIZILEMA'nın ilk uçuşunu 2023'te gerçekleştiriyoruz. Ülkemizi nükleer lige taşıyan Akkuyu santralinin ilk ünitesini faaliyete geçiriyoruz. Geçen yıl aralık ayından beri yüksek seviyelerde seyreden enflasyonun hızla aşağı inişini seyrederek bu senaryoların da yırtılıp atıldığını göreceğiz.

-100'üncü yılı büyük bir başarı hikayesiyle taçlandırmak da kararlıyız. Öncelikle 2023 seçimlerini gerek cumhurbaşkanlığını gerekse milletvekilleri seçimlerinde zafere ulaştırmamız gerekiyor. 

-CHP'nin bu stratejik projeleri devam ettirme kabiliyeti yoktur, birçok projede düşmanlıklarını defalarca göstermişlerdir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızdan bir heyet, Akkuyu Nükleer Santralini gezmeye gitti ve muhalefetten de birilerini aldılar. Santrali görünce, bunlar baya takdir ve tebrikte bulundu. Ankara'ya dönünce bu defa santralin aleyhinde konuşmaya başladılar. Bu muhalefet böyle, bunlardan bir şey olmaz.

-FETÖ ve PKK örgütleriyle ve bunların yurt dışındaki uzantılarıyla mücadele devam etmektedir. Kendisine söylenen Bay Kemal ifadesini bile sahiplenerek bunu idrak etmekte yoksun bir zatın bu alanda mücadele etmesi mümkün değildir. 

-4 başlık üzerinde duracaklar, özellikle diplomasi, terörle mücadele bir de mülteci meselesi. Bunlar bu sorunla ilgili ileri geri, yalan yanış her şeyi söyleyecekler. Bunlarda rahat en kolay konuşulan bir şey. Bay Kemal ve şürekâsı da aynı şeyi yapıyor. Bunların böyle bir derdi olsaydı. YPG'li teröristleri topraklarını savunan insanlar olarak tarif etmezlerdi. Ülkenin bekasını ilgilendiren bu meselelerdeki tavırlarıyla yerli ve milli bir anlayışla sahip olamadıklarını ortaya koymuşlardır. Bunların tek kutsalı işgal ettikleri konulardır. Yoksa Türkiye kaybetmiş, ekonomi zarar görmüş, terör örgütleri palazlanmış... Bunların hiçbir bu zat ve ortaklarının umurumda değildir.

-Bu projelerin bitmesi bizlerin göstereceği çabaya bağlıdır. Allah'ın izniyle 6'lı masa denilen paravan yapı emellerine ulaşamaz. ama bizim bıraktığımız ufacık bir boşluk bile yalanla anında doldurulacaktır. Şanlıurfa'ya sesleniyorum, aranızda birlik beraberliğe fitneyi lütfen karıştırmayın. Aranıza fitne fesadı sokmayın, birbirinize gönülden bağlanın ve kalan altı yedi ayı gönülden yürütün. 

-Gençlere nereden gelip nereye gittiğimizi çok iyi anlatmamız lazım. Her bir yerde belli bir kalabalık var ama kusura bakmayın her kalabalığın toplandığı yerde otobüs durursa o zaman da biz o meydandaki 120 bin kişiye ne yapmış oluruz? Burada 100 binin üzerinde insan bekliyor, denildiğine göre biz de onları daha fazla bekletmeden gitmemiz gerek dedik.

-Nasıl bir ülke devraldığımızı, Türkiye'nin son 20 yılda neler başardığını gençlere tek tek izah etmesi lazım. tüm teşkilat mensuplarının vites yükseltmesini istiyorum. 

-Şanlıurfa teşkilatı olarak sizlerden kimseyi dışlamadan her bir haneye ulaşmanızı rica ediyorum. AK Parti üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin en büyük ailesidir. Kendini büyük ailenin ferdi olarak gören herkese partimizin tüm kademeleri sonuna kadar açıktır.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan