Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta! "Son terörist de tehdit unsuru olmaktan çıkana dek operasyonlar sürecek"

Kahramanmaraş Kahramanmaraş Depremi Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Kahramanmaraş'ta bir iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son terörist de tehdit unsuru olmaktan çıkana dek operasyonlar, sınır içinde ve sınır dışında devam edecek" açıklamasında bulundu.

Son dakika haberine göre, Kahramanmaraş'ta bir iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son terörist de tehdit unsuru olmaktan çıkana dek operasyonlar, sınır içinde ve sınır dışında devam edecek" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’taki Karacasu konteyner kentte düzenlenen iftar programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Vatanımıza, bayrağımıza, istiklal ve istikbalimize daima sahip çıktık. BTÖ'nün yıkıcı hareketlerine karşı, onların bakısından kurtuldukça bölgedeki barış ortamı yeniden tesis edildi. Terör örgütünü kıpırdayamayacak hale getirdik. Son terörist de tehdit unsuru olmaktan çıkarılana dek operasyonlarımız sınırlarımız içinde de dışında da devam edecek. 

-Türkiye'yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimlerini hep birlikte boşa çıkaracağız.

-Yaklaşan seçimler öncesinde utanç verici pazarlıkların sizlerin yaralarını yeniden kanattığını biliyorum. ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler bu deprem felaketini yaşadığımız günlerde hala ülkemizin geleceğini karartma gayretlerini eminim ki hepimiz 14 Mayıs'ta boşa çıkaracağız.

-Birilerinin koltuk uğruna bölücü örgütün uzantısının kapısında nöbet tutması, Edirne'nin kapısında Kandil'in kapısında nöbet tutması sizleri karamsarlığa sürüklemesin. 

-Terörü yenmekle kalmayacak, bu alçaklara destek verenlerin, sırtlarını sıvazlayanların, onları silah ve mühimmata boğanların kirli hesaplarını da bozacağız.

 -Türk devletinin yanı sıra hayırseverlerimiz, kurumlarımız zaten ilk günden beri çalışıyor. Toplam 250 belediyemiz her türlü ihtiyacın giderilmesi için her türlü gayreti gösteriyor, bizler de gereken adımları atıyoruz. Bugün Cumhur İttifakı olarak buradayız. Bu Ramazan ayını tüm deprem bölgemiz için bir dayanışma seferberliğine dönüştürmek istiyoruz. 

-Deprem bölgesinde inşa ve ihya çalışmaları ile ilgili gereken adımları atıyoruz.

-Belediyelerimizin faaliyetlerini Ramazan ayı boyunca deprem bölgesindeki illere kaydırma kararı aldık. 

-Ramazan boyunca deprem bölgesindeki il ve ilçelerle kardeş kılınan belediyelerimiz buralarda çok boyutlu çalışmalar yürütecek. 

-Kahramanmaraş, Kayseri, Ağrı, Düzce, Çorum, Kırıkkale başta olmak üzere 56 Ak belediyemizi kardeş ilan ettik. Maraş'ta yaşayan her bir vatandaşımız devletin kurumlarıyla birlikte 56 belediyemize emanettir. Depremzede kardeşlerimizi Ramazan'ın manevi atmosferinden uzak bırakmayacağız.

-Kalıcı konutların inşasına da başlıyoruz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan kahramanmaraş son dakika haber