Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstiklal Marşı milli andımızdır

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Milli andımız olan İstiklal Marşı bize niçin birlik olmamız gerektiğini de anlatıyor. İstiklal Marşımızdaki ruhu hep birlikte içselleştirmemiz, milletimizin tüm fertlerine aşılamamız büyük önem taşıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Milli andımız olan İstiklal Marşı bize niçin birlik olmamız gerektiğini de anlatıyor. İstiklal Marşımızdaki ruhu hep birlikte içselleştirmemiz, milletimizin tüm fertlerine aşılamamız büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin milletimizin gönlündeki yerleri her türlü taltifin üzerindedir. Kahramanlarımız sayesinde alnımız ak, başımız dik bir şekilde geleceğe yürüyoruz. Bin yıldır bize aldığımız nefesi bile çok görenler, kimi zaman ordularla, kimi zaman sinsi tuzaklarla üzerimize geldiler. Bayrağımızın ve ezanımızın sembolü olduğu bu kavga milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ta kendisidir. Bazıları sanıyor ki, biz bu mücadeleyi yürütmesek, karşıdakiler saldırılarından vazgeçecekler. Biz bu mücadelede en küçük gevşeklik gösterdiğimiz gün Sevr'den beter dayatmalarla karşımıza çıkacaklardır. 

Türkiye hep güçlü olmak mecburiyetindedir. 84 milyon vatandaşın kendi içindeki birliği en büyük dayanaktır. Millet olarak tek bilek, tek yürek hareket ettiğimizde karşımızda durabilecek hiçbir güç tanımıyoruz. 

Sizlere sağlanan tüm imkanlar ve bugün takdim edeceğimiz madalyalar sadece şükranımızın küçük birer nişanesidir. Dedesinden, atasından kalan madalyaları gururla taşıyan torunlar olarak bizler ecdadımızla nasıl iftihar ediyorsak, sizlerin soyundan gelenler de aynı şekilde gurur duyacaklardır. Bugün Çanakkale Zaferimizin 106. yıl dönümü. Tüm milletimizin zaferin yıl dönümünü canı gönülden tebrik ediyorum.

Bu toprakları onların hatıralarına layık şekilde korumak için gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Bu süreçte Çanakkale Savaşlar, milletimizin topyekün kıyamını ifade etmesi bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Çanakkale'de o muhteşem zafer kazanılmamış olsaydı büyük bir felaketle karşı karşıya kalacaktık. Yedi düvelin bir olup üstümüze geldiği bir savaştır Çanakkale. Çanakkale'de bir hilal uğruna çok güneşlerimizi kaybettik, karşılığında istiklal ve istikbalimizi kurtardık. Bugün de korumak için hazır bekleyen nice güneşlerimizin aydınlığında büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. 

Türkiye'yi 2023 hedeflerine kavuşturma konusundaki ısrarımızın sebebi, üzerimizde oynanan oyunları bir daha teşebbüs edilemeyecek şekilde yerle yeksan etmektir. 

"İSTİKLAL MARŞI MİLLİ ANDIMIZ"

Milli andımız olan İstiklal Marşı bize niçin birlik olmamız gerektiğini de anlatıyor. İstiklal Marşımızdaki ruhu hep birlikte içselleştirmemiz, milletimizin tüm fertlerine aşılamamız büyük önem taşıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber İstiklal Marşı